HOROR U BARAJEVU: Tri razjarena pitbula zverski izujedala ženu, jedan uhvaćen za druga dva se traga
Foto: Profimedia

Prebačena u urgentni centar

HOROR U BARAJEVU: Tri razjarena pitbula zverski izujedala ženu, jedan uhvaćen za druga dva se traga

Crna Hronika -

BARAJEVO - Meštanka Barajeva Mara V. (68) napadnuta je rano jutros u naselju Gaj od strane tri pitbula koji su je okružili, a onda zveski izujedali.

O napadu obaveštena je i policija, kao i Dom zdravlja u Barajevu

Lekarske ekipe Doma zdravlja koje su pritekle u pomoć ženi ostali su u šoku kada su ugledali jezive povrede koje je ona imala. Ujedi su bili po celom telu, i glavi. Najviše su stradale noge, nadlaktice, i šake ruku koje su bile pune ujeda razjarenih pasa.

Posle ukazane lekarske pomoći žena je prebačena u Urgentni centar. O napadu obaveštene su i ekipe Zoohigijene koje su stigle u Barajevo i uz pratnju policije krenuli u potragu za psima.

Tokom akcije hvatanja, jedan od tri pitbula je uhvaćen. Životinja je kako Kurir saznaje prebačena u azil u Ovči i otkriveno je da je čipovana i da ima vlasnika. Za preostala dva psa se i dalje traga.

Međutim, ovaj zverski napad tri pitbula na ženu imao je svoju prethodnicu, a žrtva bio je dečak koga su sinoć u naselju Gaj okružila tri psa a onda napali.

- Sedela sam i čula da neko doziva upomoć, upomoć. Videla sam kako tri psa od kojih je jedan krpni beli skače na dečaka dok ga ostala dva vuku u žbunje. Tad je jedan mušakarac počeo da trči da ga spase. Psi su otišli, a dete je ostalo da leži na putu. Dete su pokupili vozači koji su našili, pre dolaska Hitne pomoći. Pola sata od napada čula se bila ponovo virska i režanje, ali ne znam da li je neko još napadnut. Videla sam tog belog psa kako je šetao celu noć po naselju, ispričala je za Kurir jedna od očevidaca sinoćnjeg napada na dečaka.

Prema njenim rečima, ti psi nikada ranije nisu viđeni, pa ona predpostavlja, da ih je neko najverovatnije ovde doneo i ostavio.

- U naselju Gaj u Barajevu tri psa su jutros napala ženu, a prethodnog dana i dečaka, a jedan od njih - pitbul je uhvaćen, dok se za dva psa još traga, rečeno je Tanjugu u MUP-u i JKP "Veterina Beograd".

Kako su naveli u MUP-u, tri psa su jutros u devet sati napala ženu koja je najpre zbrinuta u Domu zdravlja u Barajevu, a nakon toga prevezena u Urgentni centar.

Juče su tri psa, kako kažu u MUP-u, napala i dečaka.

Direktor JKP "Veterina Beograd" Budimir Grubić rekao je za Tanjug da je pitbul koji je uhvaćen vlasnički pas, a da su ekipe tog preduzeća u Barajevu i tragaju za još dva psa.

"Naša ekipa će biti tamo dok god ih ne uhvatimo. Sve to radimo u koordinaciji sa policijom iz Barajeva", kaže Grubić.

O tome je, dodaje, obaveštena i Uprava za veterinu, te će biti prosleđen nalog da se nađe vlasnik psa.

Grubić navodi i da su očevici rekli da su bila još dva psa koje traži ekipa na terenu, ali i da očevici ne mogu da kažu da li su i ta dva psa učestvovala u napadu.

Kaže i da je je prethodne noći napadnut dečak, a da su jutros ekipe zoohigijene uhvatile pitbula, te da se traga za još dva psa za sada neutvrđene rase.

(Kurir.rs/Foto Profimedia/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track