STRAVIČAN UDES KOD BAJINE BAŠTE: Prevrnuo se autobus, više od 20 povređenih
Foto: RTS

Saobraćajna nesreća

STRAVIČAN UDES KOD BAJINE BAŠTE: Prevrnuo se autobus, više od 20 povređenih

Crna Hronika -

VALJEVO - Dvadesetak planinara iz kragujevačkog planinarskog društva „Žeželj“ i vozač minibusa povređeni su u subotu oko 18.30 u saobraćajnoj nesreći na putu Valjevo - Bajina Bašta, kod mesta Rovni, kada se vozilo u kom su bili prevrnulo jer su mu, prema prvim informacijama, otkazale kočnice.

Kako saznajemo, planinari su se vraćali sa Povlena, a u minibusu je bilo 27 osoba. U stravičnom udesu najgore je prošao vozač minibusa, koji je zadobio teške povrede, zbog čega je operisan i njegovo stanje je do zaključenja ovog broja bilo stabilno.

Nezvanično, hrabri šofer je, videvši da su kočnice otkazale, naveo minibus na stenu na koju se propeo i potom prevrnuo na krov, čime su izbegnute znatno gore posledice. Prema pojedinim informacijama, on je tom prilikom ispao iz vozila. Svi povređeni su potom prebačeni u valjevsku opštu bolnicu. Oni su transportovani sanitetskim vozilima, a u pomoć su pritekli policija, vatrogasci i prolaznici.

- Svih 27 osoba iz minibusa je zbrinuto kod nas. Njih 14 je trenutno hospitalizovano, dok će ostali biti pušteni kućama. Dvoje se nalazi na intenzivnoj nezi, četvoro na poluintenzivnoj nezi, dvoje je na hirurgiji, a petoro na ortopediji - izjavila je sinoć za Tanjug portparol Opšte bolnice u Valjevu Kristina Paramentić.

Zbog ove nesreće jedno vreme je bio obustavljen saobraćaj na deonici Valjevo - Bajina Bašta, a alternativni pravac je bio kroz naselje Rovni.

foto: RTS

Svih 27 osoba zbrinuto, trenutno hospitalizovano 14

U Opštoj bolnici u Valjevu zbrinuto je svih 27 osoba iz minibusa koji se u subotu prevrnuo na putu Valjevo - Bajina Bašta, u mestu Rovni, od kojih je trenutno hospitalizovano njih 14. Portparol Opšte bolnice u Valjevu Kristina Paramentić rekla je jutros da se od 14 hospitalizovanih dvoje nalaze na intezivnoj nezi, četvoro na poluintezivnoj nezi, dvoje na hirurgiji i petoro na ortopediji.

"Svi su u Urgentnom centru. Zbrinuti su, a od 27 osoba 14 je trenutno hospitalizovano. Traje opservacija za još jednog pacijenta koji će možda biti takođe hospitalizovan", precizirala je Paramentić.

A. S. B./Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI Zemlja propada, Srbija će pod Vučićem završiti u ambisu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track