SRAMNA PRESUDA DVOJICI SILEDŽIJA, DRAGAN SE UBIO Očajna majka: Država mi je uništila porodicu!
Foto: Dragana Udovičić

Dragana Jovićević o presudi dvojici siledžija

SRAMNA PRESUDA DVOJICI SILEDŽIJA, DRAGAN SE UBIO Očajna majka: Država mi je uništila porodicu!

Crna Hronika -

Majka Dragana Miloševića (22), koji se ubio nakon mučkog prebijanja u kladionici u Kraljevu, ogorčena što je sud dvojicu nasilnika kaznio sa samo godinu dana zatvora

BEOGRAD - Nikakve nade više ne polažem u našu zemlju. Dođe mi da pokupim decu i odem u inostranstvo kako bi im omogućila normalan život. Moj Dragan je žrtva nasilja, oduzeo je sebi život zbog toga, a monstrumi koji su ga mučki ubili dobili su po godinu dana zatvora!

Ovim rečima započela je juče razgovor za Kurir Dragana Jovićević, majka Dragana Miloševića (22), koji se ubio nakon četiri godine borbe s teškom traumom, izazvanom zato što su ga Savo Pavlović (48) i Predrag Milošević (48) mučki pretukli. Siledžije su nesrećnog mladića punih 13 minuta udarali u glavu pesnicama, ali i ubadali hemijskom olovkom i noževima po stomaku. Jezivo iživljavanje zabeležile su sigurnosne kamere u kladionici, a snimci su zgrozili javnost.

Nakon četiri godine od pokretanja postupka protiv dvojice siledžija, suđenje je u petak prvostepeno okončano, a monstrumi su osuđeni na po godinu dana zatvora.

- Razočarana sam u sistem, drugi put mi je dete ubijeno. Država mi je lično uništila porodicu. Rodila sam četiri sina, jednog su mi lekari upropastili, 10 godina dokazujem lekarsku grešku, drugi se ubio jer je bio žrtva ološa, trećeg su osudili na dve godine zatvora zbog krađe cigareta, koje nisu pronašli kod njega, a četvrti je u 13. godini na lekovima za smirenje jer je našao brata obešenog u stanu - kaže očajna Dragana.

Podsetimo, Milošević je izvršio samoubistvo 17. maja ove godine, u kući u kojoj je živeo s majkom i dva mlađa brata.

Sud je postupak okončao nakon samo tri pretresa, iako je od incidenta u kladionici prošlo skoro četiri godine. Kao što je Kurir ranije pisao, čitav postupak se odužio jer je samo istraga koju je vodila tužiteljka Selena Tapušković trajalo blizu tri godine. Razlog tome bilo je svesno ometanje okrivljenih i svedoka, koji se nisu odazivali pozivima za saslušanje, ali donekle i u radu same tužiteljke, koja nije preduzela sve zakonom propisane mere i sprečila ometanje istrage, kao što su privođenje ili pritvor. To je u svom dopisu porodici iz novembra 2015. potvrdio i tužilac Avram Antonijević, koji je potom zahtevao da se postupak ubrza.

J. Rafailović - I. Milićević

Sproveli vanrednu kontrolu

TUŽITELJKU BRANE KOLEGE?!

Nakon što je Kurir objavio da je kraljevački osnovni tužilac Avram Antonijević utvrdio propuste u radu postupajuće zamenice Selene Tapušković, koja je istragu vodila tri godine, u slučaj se uključilo i Apelaciono tužilaštvo iz Kragujevca.

Oni u svom saopštenju navode da su sproveli vanrednu kontrolu zbog slučaja Dragana Miloševića, kao i da rad Selene Tapušković ocenjuju kao efikasan i u skladu sa zakonom! Apelacija takođe ne spori da se istraga odvijala usporeno zbog neodazivanja okrivljenih i svedoka pozivima za saslušanje, ali u tome ne vidi odgovornost Tapuškovićeve i napominje da je tokom 2014. bio i štrajk advokata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track