POTRESNI GOVOR ĐAKA NA LUKINOJ (13) SAHRANI: Niko nije mogao da zadrži suze na poslednjem ispraćaju sina odbojkaša
Foto: S.S., Privatna Arhiva

SAHRANJEN SIN MARKOSA MILINKOVIĆA

POTRESNI GOVOR ĐAKA NA LUKINOJ (13) SAHRANI: Niko nije mogao da zadrži suze na poslednjem ispraćaju sina odbojkaša

Crna Hronika -

Sin odbojkaša Markosa Milinkovića, koji je nastradao na Braču, sahranjen je juče u Petrovaradinu

PETROVARADIN - Trinaestogodišnji Luka Milinković, koji je preminuo od moždanog udara dok je ronio u moru na Braču prvog dana letovanja, sahranjen je juče na groblju u Petrovaradinu.

Luku su ispratili članovi porodice, prijatelji i drugovi iz škole, koji su bili obučeni u bele majice na kojima je s prednje strane pisalo „Sa anđelima na nebu, sa nama u srcima“, a na leđima „Luka“.

Bele ruže od drugova

Luka je sahranjen u belom kovčegu koji je bio pokriven belim cvećem. Njegovi roditelji, majka Jelena Vukobrat i otac Markos Milinković, slavni argentinski odbojkaš, nisu se odvajali od kovčega do poslednjeg trenutka. Kada su pogrebnici spuštali kovčeg u raku, njih dvoje su na kolenima pored groba čučali zagrljeni, jecajući i lijući suze.

- Tuga ne može biti veća. Ima li šta teže nego sahraniti svoje dete. Roditelji su slomljeni od bola. Jedva stoje, pod lekovima su. Ćerkicu nisu ni doveli, a ne znam da li su joj rekli da više nema brata. Mali Luka je bio dete za primer. Iako je imao trinaest godina, bio je ozbiljan, sve je shvatao sa velikom odgovornošću, i školu i sport - rekao nam je jedan od Markosovih prijatelja.

Lukini drugovi iz Osnovne škole „Vasa Stajić“ sa svojim nastavnicima nosili su po belu ružu koje su spustili u grob pored kovčega.

Potresni govor

- Šest godina smo zajedno proveli u istom razredu. Bio si drug kakvog smo samo poželeti mogli. Uvek si bio za sve nas tu, kada nam je nešto trebalo, i u dobru i u zlu. Niko od nas ne veruje da nam se nećeš za mesec dana pridružiti u sedmom razredu. Tvoje mesto u klupi ostaće prazno, ali ti ćeš biti s nama u našim srcima. Znamo da ti je najveći san bio da postaneš odbojkaš, kao tvoj tata, ali nažalost, sudbina ti nije dozvolila da taj san ostvariš. Uvek ćeš biti u našim srcima. Tvoj VI/4 - oprostio se od Luke u ime drugara iz razreda jedan od dečaka, koji je jecao dok je čitao govor.

foto: S.S.

Podrška kolega

ODBOJKAŠI NA POGREBU

Na poslednji ispraćaj malog Luke došle su i kolege sportisti njegovog oca Markosa. Među njima su bili odbojkaši Slobodan Boškan, Vanja i Nikola Grbić, Vasa Mijić, Andrija Gerić i mnogi drugi.

Kurir / SLAĐANA STOJANOVIĆ

Foto: S.S, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakao za vikend ! Ne izlazite iz kuće ako ne morate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track