PALA SRPSKA BANDA KOJA JE HARALA HALKIDIKIJEM: Imali dobro razrađen plan, ojadili bogate turiste
Foto: Profimedia

ordinirali po kasandri

PALA SRPSKA BANDA KOJA JE HARALA HALKIDIKIJEM: Imali dobro razrađen plan, ojadili bogate turiste

Crna Hronika -

Grčka policija je uhapsila troje Srba koji su krali skupe džipove u širem regionu oblasti Kasandra na prvom kraku Halkidikija.

Pre nego što su pali u ruke grčkoj policiji, Srbi su, koristeći pogodan alat i elektronske uređaje, uspeli da ukradu četiri skupocena automobila, kojima su potom menjali podatke i iznosili ih iz Grčke.

Srpska banda je, pretpostavlja televizija Kanal 5, ojadila i imućnog Makedonca koji je bio na odmoru na prvom kraku.

On je 2. avgusta grčkoj policiji prijavio da mu je iz mesta Afitos ukraden džip.

U ruke grčkim policajcima prvo je pao 33-godišnji Srbin i 24-godišnja Srpkinja, a kasnije je identifikovan i njihov 31-godišnji saradnik, takođe srpski državljanin.

Njihova imena nisu saopštena, ali je rečeno da su učestvovali u šest krađa u širem regionu oblasti Kasandra na prvom kraku Halkidikija, odakle su, u periodu od 13. jula do 6. avgusta, ukrali četiri džipa.

- Istragom je utvrđeno da su osobe formirale kriminalnu grupu. Njome je rukovodio uhapšeni 33-godišnjak, koji je sa drugim učesnicima, svaki put u različitom sastavu, pronalazio i lomeći stakla, krao luksuzna vozila – džipove sa stranim registarskim tablicama.

Tokom krađe koristili su uređaj koji je blokirao elektronski sistem, a ukradena vozila su nosili gde su privremeno bili smešteni u regionu Halkidikija i pokrivali ih ceradom da ne bi mogla biti pronađena.

Zatim su menjali podatke na registarskim tablicama i iznosili ih iz zemlje, saopštila je grčka policija.

Policijska istraga se nastavlja kako bi se utvrdila umešanost Srba i u druga slična krivična dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja