MAJKA PROMENILA ISKAZ: Nisam ubila dete, ne znam ko je?!
Foto: Dragan Kadić

ČEDOMORSTVO

MAJKA PROMENILA ISKAZ: Nisam ubila dete, ne znam ko je?!

Crna Hronika -

VRBAS - Nisam ubila svoje dete. Ne znam ko je. Ono je bilo mrtvo kad sam ga rodila - bilo je jedino što je juče, dan nakon hapšenja, prozborila S. M. (33) iz Vrbasa.

Ona se sumnjiči da je posle porođaja ubila bebu i bacila je u smeće. Telo deteta nađeno je u ponedeljak na gradskoj deponiji.

S. M. je posle hapšenja najpre do detalja ispričala kako je krila trudnoću, a potom da se tajno porodila u šupi i šta je uradila s bebom.

- Međutim, nakon toga je odlučila da više ništa ne priča i da se brani ćutanjem. Njen suprug je i dalje u šoku, tvrdi da nije znao da je trudna. Pokušavali smo da razgovaramo s njim, ali se vidi po njemu da je pod velikim stresom - dodaje naš izvor. Svekar S. M. rekao nam je kratko: „Nije ona moja snaja. Ništa to nije moje.“

U Krivičnom zakoniku propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina u slučajevima kada majka liši života svoje dete za vreme porođaja ili neposredno posle porođaja, dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, što će tokom krivičnog postupka biti utvrđeno veštačenjima.

- Privilegovano ubistvo u stvari podrazumeva da je žena koja je počinilac tog čina bila u jednom specifično psihološkom i mentalnom stanju, koje ne odgovara u potpunosti zdravoj ženi. Smatra se da je žena bila u stanju neuračunljivosti i shodno tome i naš zakon to na drugi način tretira. U pitanju je specifično ubistvo počinjeno pod nekim posebnim okolnostima - kaže novosadski advokat Nikola Travica.

Kurir / S. S.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track