KAŠĆELAN OTEO VILU SRBINU: Odbegli vođa „kavačkog klana“ pred sudom!
Foto: Printscreen

OPTUŽBE

KAŠĆELAN OTEO VILU SRBINU: Odbegli vođa „kavačkog klana“ pred sudom!

Crna Hronika -

Slobodan Kašćelan sumnjiči se da je na osnovu pozajmice od 50.000 evra biznismenu Milanu D. oteo luksuznu kuću vrednu nekoliko miliona evra u primorskom mestu Prčanj

PODGORICA - Vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan, koji je u bekstvu, sumnjiči se da je beogradskom biznismenu Milanu D. na osnovu zelenaške pozajmice od 50.000 evra oteo vilu od 136 kvadrata u Prčnju, vrednu nekoliko miliona evra.

Zbog ovih navoda optužnice protiv njega i još 15 okrivljenih „kavačana“ Kašćelanu bi suđenje u odsustvu trebalo da počne 19. septembra pred Višim sudom u Podgorici.

Zaštrašivali ljude

- Kašćelan je u periodu od 1. juna 2010. pa nadalje, iskorišćavajući teško imovinsko stanje i teške prilike Milana D., dao Beograđaninu novac na zajam. Iskoristio je to što je oštećeni zbog loše finansijske situacije i kredita u banci umalo ostao bez stana. Pozajmio mu je 50.000 evra, pri čemu je ugovorio mesečnu kamatu od 10 odsto od vrednosti pozajmljenog novca - navodi se, navodno, u optužnici tužilaštva.

Da bi prikrio zelenašenje, takođe optuženi Goran Ljubatović s beogradskim biznismenom sklopio je ugovor, u kom je naveden neistiniti podatak da je Ljubatović Milanu D. pozajmio 250.000 evra, a da mu je na ime obezbeđenja duga stavio hipoteku na kuću od 136 kvadrata.

- Kašćelan je angažovao više zasad neidentifikovanih članova kriminalne grupe koji su odlazili do kuće Milana D., zastrašivali goste i prolaznike i tako pritiskali Beograđanina da isplati pozajmicu i ugovorenu zelenašku kamatu - napisano je, prema nezvaničnim informacijama, u optužnici.

Lažni ugovor

Pošto Milan D. nije imao novca, Ljubatović je na osnovu lažnog ugovora koji je Beograđanin bio prinuđen da potpiše, kako se sumnja, pokrenuo postupak izvršenja i uzeo luksuznu vilu za deo duga, dok je drugi deo ostao nenaplaćen.

- Na taj način su sebi i drugim članovima grupe pribavili nezakonitu imovinsku korist veću od 200.000 evra - navodi se u optužnici.

Sačekuša u Novom Sadu

PREŽIVEO ATENTAT

- Slobodan Kašćelan je 26. juna prošle godine ranjen u Ulici Vase Stajića u Novom Sadu

- Na njega i njegovog telohranitelja, dok su sedeli u „audiju A6“ cetinjskih oznaka, pucao je napadač koji se dovezao na motoru

- Kašćelan je tada ranjen u stomak, a povređen je i njegov telohranitelj

foto: Vijesti

SPECIJALNO TUŽILAŠTVO Još Jedan od vođa „kavačana“

BOŽOVIĆ OPET IDE U ZATVOR?

Igor Božović, jedan od vođa kotorskog „kavačkog klana“, ponovo bi mogao da se nađe iza rešetaka, jer je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo predlog da mu se odredi pritvor, pišu crnogorski mediji.

Božović, koji je prema optužnici uz Slobodana Kašćelana označen kao organizator kriminalne grupe koja se sa suparničkim bandama obrčunavala i po Srbiji, pušten je 4. avgusta iz zatvora Spuž. On je služio petogodišnju kaznu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike, a na optužnici se, pored Božovića i Kašćelana, nalazi još 13 osoba, osumnjičenih da su deo „kavačkog klana“, kojima se na teret stavlja davanje mita, prodaja droge, nedozvoljeno držanje oružja, zelenaštvo, pranje novca... Inače, Božović je prošle godine u spuškom zatvoru bio poliven vrelim uljem. Za to je optužen navodni član suparničkog klana Jovan Jovanović.

Kurir / J. Spasić - M. Ivanov

Foto: Vijesti, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track