ŽENA ZMAJ NA SLOBODI! BIVŠA SRPSKA KOŠARKAŠICA, ČLANICA PINK PANTERA IZAŠLA IZ ZLOGLASNOG PRITVORA: Oliverino bekstvo iz zatvora je ušlo u anale grčkog pravosuđa
Foto: Privatna Arhiva

Život kao film

ŽENA ZMAJ NA SLOBODI! BIVŠA SRPSKA KOŠARKAŠICA, ČLANICA PINK PANTERA IZAŠLA IZ ZLOGLASNOG PRITVORA: Oliverino bekstvo iz zatvora je ušlo u anale grčkog pravosuđa

Crna Hronika -

Olivera Ćirković, koja je poznata po spektakularnim pljačkama juvelirnica, nakon izdržane kazne vratila se u Beograd i namerava da se posveti pisanju knjiga

BEOGRAD - Olivera Ćirković (48), nekadašnja reprezentativka u košarci i članica kriminalne grupe Pink Panter, puštena je iz grčkog zatvora nakon pet godina robijanja i vratila se u Beograd, saznaje Kurir.

Olivera je iza rešetaka napisala knjigu „Pink Panter - moja zatvorska ispovest“ i namerava da nastavi s pisanjem.

Srpkinja koju u Grčkoj zovu „žena pauk“ i „žena zmaj“, oslobođena je nakon što joj je Apelacioni sud smanjio kaznu od 12 godina.

- Olivera se teretila za brojne pljačke juvelirnica u Atini, kao i na Rodosu i Santoriniju - preneli su grčki mediji njenu biografiju uz vest o izlasku iz zatvora. Ona je inače u grčkom pravosuđu zavedena pod oznakom „opasna za bekstvo“!

ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA: Otimam samo od bogatih!

Bolje biti častan lopov

Kako saznajemo, ona je trenutno u Srbiji.

- Olivera pregovara sa izdavačima o štampanju još jednog romana koji je napisala u zatvoru. Živi sa sinom i miran život, pisanje i slikanje su joj jedine preokupacije - kaže izvor Kurira.

Kako smo ranije pisali, Olivera je u knjizi opisala kako je postala član ove bande.

- Pokušala sam s privatnim biznisom i bila sam prevarena. Onda sam prelomila. Ne trpim laž i nepravdu. Nisam pristala da budem još jedna lepuškasta lutkica i izbavljačica žestokih momaka - napisala je ona.

foto: AP

Olivera je objasnila da je otimala bogatih koji će štetu naplatiti od osiguranja.

- Sve sam mogla da prihvatim u životu, osim da budem dvolična, ulizica i lešinar. I dalje mislim da je bolje biti častan pljaškaš nego nečastan lekar, političar ili sportski radnik. Nisam nimalo ponosna na svoj život i ne predlažem nikome na ovom svetu da mu budem uzor - napisala je Olivera.

Ova atraktivna Srpkinja, visoka 193 centimetra, poznata je i po tome što je prva žena koja je uspela da jula 2012. spektakularno pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora „Koridalos“ kod Atine. Ona je zamolila čuvarku da ode do sporedne kapije i uzme od rođaka iz Srbije sprej za crtanje murala koje je iscrtavala na zidinama zatvora. Kad je stražarka otključala vrata, posetilac ju je udario pištoljem u glavu, stavio Oliveru na motor i pobegao.

ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA (2 DEO): U zatvoru nisam ni jela ni spavala 24 sata!

Plavuša nadmudrila upravu

Potera je bila filmska, u bekstvu je bila do novembra, kada je ponovo uhapšen i prebačena u još čuvaniji zatvor „Eleonas Tiva“. Grčki mediji pisali su tada da je „jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora“.

- Moje bekstvo je shvaćeno mnogo ozbiljnije nego što je u stvari bilo - izjavila je Olivera.

Pronašla sebe

STRAST ZA SLIKANJEM

- U zatvoru mi je, uz pisanje mnogo mi je pomoglo crtanje, strast koju sam otkrila nakon završetka košarkaške karijere - rekla je Olivera, koja je oslikavala murale.

Biografija

OD KOŠARKE DO ROBIJE

Olivera je bivša košarkašica i reprezentativka Jugoslavije

Karijeru počela u Voždovcu, s kojim je osvojila kadetsko i juniorsko prvenstvo Jugoslavije

Igrala je u Crvenoj zvezdi, Jedinstvu iz Tuzle, Celju i klubu Pagrati iz Atine

Po završetku karijere započela je privatan posao

Odlučila da se pridruži bandi Pink Panter

Spektakularno suđenje

UČESTVOVALI U 1.666 PLJAČKI

Na suđenju pred grčkim sudom, od desetoro optuženih, mahom Srba, među kojima je bila i Olivera, sedmoro je proglašeno krivim i osuđeno na kazne od sedam do 24 godine. Oliverin partner Dragan G. (34) dobio je najveću kaznu od svih optuženih - 24 godine.

Grčki sud je utvrdio da je ova grupa učestvovala u 1.666 pljački, medu kojima je i pljačka zlatare u Atini, iz koje su odneli nakit i satove od oko milion evra, dok su iz zlatara na Rodosu i Santoriniju odneli plen od oko 3,5 miliona evra.

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Raste broj žrtava u Barseloni! I Srpkinja na meti terorista!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track