KARADŽIĆ O DRAMI U CENTRU SUBOTICE: Šteta od požara je velika, čudi me da se osoblje toliko uspaničilo
Foto: Dado Đilas, Kurir

PALJEVINA

KARADŽIĆ O DRAMI U CENTRU SUBOTICE: Šteta od požara je velika, čudi me da se osoblje toliko uspaničilo

Crna Hronika -

SUBOTICA - Požar u hotelu „Glorija“ u centru Subotice, čiji je vlasnik Tomislav Karadžić, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), lokalizovan je posle trosatnih napora 35 vatrogasaca da ugase veliki plamen, koji je zbog vetra pretio da se proširi i na okolne zgrade.

Tomislav Karadžić, koji je u vreme požara u četvrtak po podne boravio u Crnoj Gori, izjavio je za Kurir da se hitno vraća u Suboticu.

- Na sreću, nema povređenih, a rečeno mi je da se vatra prilično proširila i da će šteta biti velika. Iznenadio me požar, gledao sam na televiziji, sajtovima, telefonom, kao što su svi građani mogli da vide, kako je gašena vatra. Osoblje hotela je obučeno da primeni protivpožarne aparate, pa se čudim što su se uspaničili. Možda bi bilo manje štete. Dobro je da niko nije stradao - kaže Karadžić.

On navodi da će se procena štete uraditi u narednim danima, kao i da je dobio informaciju da je požar izbio u kuhinji.

- Aspirator se nalazi u kuhinji, vezan je linijski sa cevima i instalacijom koja vodi do vrha krova. Kad je buknulo, rekli su mi da je vetar naglo raširio plamen, pa je problem bio veći nego prilikom izbijanja požara. Znam i da je požar uspešno ugašen, a drugih indicija o uzroku nemam. Događa se, ali detalje ću znati tek kad dođem u Suboticu - kaže Tomislav Karadžić.

Policija je saopštila da niko nije povređen, ali je 15 vatrogasnih vozila iz Subotice, Bačke Topole, Vrbasa, Bečeja i Malog Iđoša priteklo u pomoć u gašenju požara.

Kurir / N. H.

Foto: Dado Đilas, Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Go ko pištolj! Branko Ružić sebe predstavlja kao beskućnika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track