NOVI DETALJI O UBISTVU KRISTINE KAPLANOVIĆ: DNK trag na jakni radnika pumpe glavni dokaz protiv osumnjičenog
Foto: Privatna Arhiva

NOVI DETALJI O UBISTVU KRISTINE KAPLANOVIĆ: DNK trag na jakni radnika pumpe glavni dokaz protiv osumnjičenog

Crna Hronika -

BEOGRAD - Protiv Miloša Srebrića (35), koji je prošle nedelje uhapšen zbog sumnje da je 25. maja na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu smrtno ranio Kristinu Kaplanović (19), glavni dokaz je njegov DNK pronađen na jakni jednog radnika benzinske pumpe NIS.

Pri pokušaju da uđe u objekat on je snažno rukom odgurnuo kolegu nastradale devojke i tada je i nehotice ostavio svoj biološki trag.

Ovaj važan dokaz sa izjavama ostalih radnika koji su prepoznali Srebrića kao čoveka koji je te noći pokušao da opljačka pumpu i teško ranio devojku dostavljeni su u Više javno tužilaštvo koje vodi istragu.

- Jakna tog radnika kao i ostali predmeti sa kojima je maskirani razbojnik bio u dodiru poslati su na DNK analizu - navodi izvor blizak istrazi.

- Izolovan je biološki trag sa jakne koji nije pripadao nikome sa pumpe i on je čuvan u bazi podataka. Kada je Srebrić uhapšen, njegov DNK je upoređen sa tim i došlo je do gotovo stopostotnog poklapanja.

Osumnjičeni Srebrić se od petka nalazi u pritvoru Centralnog zatvora, pošto mu je određen jednomesečni pritvor.

On je smešten u sobu sa još jednim pritvorenikom i nadležni u ovoj ustanovi nemaju zamerki na njegovo ponašanje. Na teret mu se stavlja teško ubistvo, a pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo.

U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu, uskoro će početi saslušanje svedoka, a poziv će biti upućen i roditeljima pokojne Kristine, kako bi se izjasnili da li će se pridružiti krivičnom gonjenju.

Na saslušanju u Tužilaštvu, Srebrić je, prema nezvaničnim informacijama rekao da nije kriv i da o zločinu zna samo ono što je bilo plasirano u medijima. Dalje nije želeo ništa da priča, niti da odgovara na pitanja, jer, kako je kazao, nije se psihički dobro osećao.

(Kurir.rs/Novosti/Foto Privatna arhiva/Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track