OBEZBEĐENJE BIZNISMENA NA UDARU POLICIJE: Veskov telohranitelj pao sa snajperom!
Foto: Saša Pavlić

CRNA GORA

OBEZBEĐENJE BIZNISMENA NA UDARU POLICIJE: Veskov telohranitelj pao sa snajperom!

Crna Hronika -

PODGORICA - Marinko Banović (41) iz Podgorice, inače telohranitelj crnogorskog biznismena Veselina Barovića, uhapšen je u ponedeljak uveče pošto je policija kod njega pronašla dva snajpera sa optičkim nišanom i prigušivačima, kao i municiju.

Banoviću je određen pritvor do 72 sata, a na saslušanju u tužilaštvu, prema informacijama crnogorskih medija, on se branio ćutanjem. U automobilu u kom je pronađeno oružje sa Banovićem je, na mestu suvozača, bio i Đuro Vujović (34), koji je uspeo da pobegne i za njim policija traga.

Prema rečima izvora iz istrage, i Banović je pokušao da pobegne, ali je njega policija uhapsila.

- Policajci su uspeli da zaustave „lend rover“ u kom su pronađene snajperska puška „hekler i koh G3“ sa optičkim nišanom i prigušivačem, kao i snajperska puška nepoznate marke, veća količina municije koja odgovara ovim puškama, čaure od ovog oružja, kao i drugi predmeti - saopšteno je iz policije.

Policajci su osim oružja oduzeli i automobil i poslali ih na veštačenje u Forenzički centar kako bi se utvrdilo da li su korišćeni u nekoj likvidaciji ili su bili namenjeni za izvršenje nekog krivičnog dela. U potragu za Vujovićem, koji je policiji odranije poznat kao višestruki povratnik u izvršenju razbojništava, uključeni su i psi tragači. I Banović, koji je iza rešetaka, privođen je ranije, a njegov rođeni brat Mirko Banović komandant je Specijalne antiterorističke jedinice.

Kurir / J. S.

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track