SRPSKI ESKOBAR PAO SA KOKOM OD 1.800.000 EVRA! Ovako je Pajo uhapšen u Peruu sa 47 kg narkotika!
Foto: Profimedia

POTERNICA

SRPSKI ESKOBAR PAO SA KOKOM OD 1.800.000 EVRA! Ovako je Pajo uhapšen u Peruu sa 47 kg narkotika!

Crna Hronika -

LIMA - Drago Pavlović, zvani Pajo, srpski državljanin i jedan od najtraženijih međunarodnih švercera kokaina, za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica zbog trgovine drogom, uhapšen je u velikoj akciji peruanske policije.

Osim Pavlovića, za kog se sumnja da je jedan od najvećih narko-bosova na teritoriji Perua, uhapšena su i trojica njegovih saradnika. Kod njih je prilikom pokušaja krijumčarenja kokaina visoke čistoće u Evropu policija pronašla 47 kilograma, čija je vrednost 1,8 miliona evra.

- Policija sumnja da je on bio vođa kriminalne grupe koja je posredovala u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Proverava se i da li je bio povezan sa kriminalnim grupama u Srbiji koje trguju ovom drogom na veliko. Droga koja je otkrivena, da je stigla na tržište, dostigla bi pet puta veću cenu - otkrili su izvori iz istrage.

Kako navode peruanski mediji, u trenutku kada mu je policija stavila lisice, Pajo je pokazao falsifikovani pasoš na ime Vladimir Nikolić. Međutim, brzo je utvrđen njegov pravi identitet, kao i da se iza lažnih dokumenata krio zbog poternice Interpola.

- U njegovom stanu u Limi uhapšena je i Hajdi Rohas iz Perua, koja se sumnjiči za otmice, ali i da je zajedno sa njim slala drogu u Evropu.

Policijski izvori otkrili su da je grupa na čijem je čelu bio Srbin praćena mesecima.

Kurir / J. S.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track