UŽAS U NOVOBEOGRADSKIM BLOKOVIMA: Advokat izgoreo u požaru u soliteru
Foto: Nebojša Mandić

SMRT U VATRI

UŽAS U NOVOBEOGRADSKIM BLOKOVIMA: Advokat izgoreo u požaru u soliteru

Crna Hronika -

Zoran Pavković (56) je poginuo, a njegova majka Aleksandra (79) je povređena kada je izbila vatra u njihovom stanu. Majka je molila da joj izvuku sina iz zapaljenog stana, ali niko od stanara se nije usudio

BEOGRAD - Advokat Zoran Pavković (56) nastradao je, dok je njegova majka Aleksandra (79) povređena u požaru koji je izbio u stanu u Ulici Jurija Gagarina 60. Tragedija se dogodila u ponedeljak oko tri sata posle ponoći na drugom spratu zgrade koja ima 19 spratova.

Nesrećni Pavković živeo je s majkom u dvosobnom stanu koji je potpuno izgoreo. Stradali advokat imao je ćerku, koja ih je povremeno obilazila. Još se ne zna šta je uzrok požara, ali komšije pretpostavljaju da je vatra krenula od šporeta, ali možda i od cigarete, jer je Pavković, kako kažu, bio strastveni pušač.

foto: Nebojša Mandić

Pucanje stakla

- Bilo je jezivo. Probudilo nas je pucanje stakla i dim koji se širio velikom brzinom. Plamen koji je krenuo sa Pavkovićeve terase išao je nekoliko metara uvis. Poseban problem imali su vatrogasci, koji zbog parkiranih automobila na ulazu nisu mogli da priđu stanu - priča jedan od komšija.

On dodaje da zgrada nije bila evakuisana i da su svi stanari bili u svojim stanovima dok im vatrogasci nisu rekli da je bezbedno da izađu. Drugi komšija priča za Kurir da su ga uznemirili vapaji nesrećne Aleksandre, koja je u hodniku molila da joj pomognu da izvuče sina iz stana.

- Kroz špijunku sam video da je u hodniku bilo mnogo dima. Koliko god da sam želeo da im pomognem u tome, nažalost, ne bih uspeo, jer verujem da bih se ugušio istog trenutka - kaže ovaj stanar.

On dodaje da je video kada je Hitna pomoć odvezla Aleksandru, ali i kada su odneli Pavkovićevo telo.

foto: Nebojša Mandić

Ugušio se od dima

- Verujem da je on bio mrtav i u trenutku kada je njegova majka izašla napolje jer da se nije ugušio pre toga, izašao bi isto kao i ona - objašnjava naš sagovornik.

foto: Nebojša Mandić

Muke posle požara

IZBACUJU VODU CEO DAN

Drugi stanari mučili su muku s problemima koje je izazvao požar.

- Od toplote je pukla cev na radijatoru i sve vreme ide voda iz njega i silazi kod nas. Plafon je već natopljen, a koliko sutra parket će se dignuti. Sve vreme skupljamo vodu, ali ne vredi - priča Radivoje, koji je došao da obiđe sestrin stan na spratu ispod Pavkovićevog. On dodaje da mu je sestra na putu.

- Vatrogasci su obili ovaj stan i pokušavali da gase sa naše terase. Strašno je što je čovek nastradao, ali verujte da su i ovo muke. Preko 20 vangli vode sam izbacio i dalje curi - kaže Radivoje.

Na vreme izašla iz stana

IZBEGLA TROVANJE

Kako nezvanično saznajemo, ugljenisano telo Zorana Pavkovića pronašli su vatrogasci, a njegova majka se oporavlja u Urgentnom centru, gde ju je Hitna pomoć prebacila.

- Ona je izbegla trovanje ugljen-monoksidom jer je na vreme izašla. Srećom, nije ulazila u stan kada je koncentracija dima bila veća - rekao je jedan od stanara.

Kurir/Jelena Rafailović Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track