ZAKUCALI SE MOTOROM U ZID, AUTOMOBIL I BANDERU: Preminuo mladić (21) posle teške nesreće u Nišu
Foto: M.M.

Jezivo

ZAKUCALI SE MOTOROM U ZID, AUTOMOBIL I BANDERU: Preminuo mladić (21) posle teške nesreće u Nišu

Crna Hronika -

Nemanja K. (21) iz Niša koji je teško povređen 28. avgusta u saobraćajnoj nesreći u ulici Vojvode Putnika u ovom gradu, preminuo je dan kasnije Klinici za neurohirurgiju.

- Pacijent je imao teške povrede kojima je podlegao i pored intenzivnih mera lečenja - potvrdila je Vesna Nikolov, direktor ove zdravstvene ustanove.

Nemanja i njegov prijatelj Mijat P. (23) su motociklom udarili u potporni zid, odbili se od njega a zatim se zabili u parkiranu „zastavu 10" i banderu.

Mijat je sa povredama kuka, kolena i skočnog zgloba na lečenju na Klinici za ortopediju.

Podsetimo, mladići su preksinoć motorom velikom brzinom udarili u potporni zid, odbili se od njega, a zatim se zakucali u parkiranu „zastavu 10“ i banderu desetak metara dalje.

foto: M.M.

Nemanja je zadržan na lečenju na Klinici za neurohirurgiju s teškim povredama glave i u komatoznom stanju, dok je Mijat imao više sreće jer je zadobio samo povrede po nogama.

Lokva krvi

Desimir Ćirković, koji živi u blizini mesta nesreće, kaže da je prizor bio stravičan.

- Sin mi je rekao da se dogodila nesreća i da zovem policiju i Hitnu pomoć. Mnogo sam se uzbudio, jedva sam pogodio brojeve. Istrčao sam napolje, prvo sam video motocikl, a ljudi nije bilo nigde. Tek kad sam prišao banderi, ugledao sam ih kako leže jedan pored drugog. Obojica su krkljali i krvarili, odmah mi je bilo jasno da su teško povređeni, pa nisam smeo da ih diram. Hitna pomoć je tražila još jednu ekipu jer nisu smeli da obojicu unesu u jedno vozilo zbog težine povreda - priča Ćirković.

foto: Stefan Jokić

Komentarišući uzroke nesreće, Ćirković kaže da je od jednog očevica čuo da se motocikl kretao velikom brzinom.

- Jedan vozač kog su pretekli u Ulici vojvode Putnika je kazao da su vozili sigurno 150, pa možda i 200 kilometara na čas. Pri toj brzini nije nikakvo čudo što su izgubili kontrolu i zabili se u zid. Uništili su i komšiji vozilo - kaže ovaj čovek.

Nisu imali kacige

Prema rečima lekara sa Klinike za neurohirurgiju, Mijat je prošao sa lakšim povredama.

- Mijat je zbrinut na Klinici za ortopediju i on ima iščašenje kuka, povredu kolena i skočnog zgloba. Kako su posvedočili očevici, nijedan od mladića nije imao kacigu.

Sin vlasnika slupane „zastave 10“

KOMŠIJA NAM REKAO ZA UDES

Mladići koji su bil na motoru najpre su udarili u zadnji, a zatim u bočni deo „zastave 10“, polomivši zadnje vetrobransko staklo i oštetivši šasiju.

- Mi smo spavali, ništa nismo čuli dok komšija nije došao da nam kaže da nam je auto slupan. Nadamo se da će nam osiguranje pokriti štetu - rekao je Lazar Pavlović, sin vlasnika oštećenog vozila.

(Kurir / D. K. Foto: M.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track