ČUMETU UKINUTA PRESUDA: Sledi novo suđenje za vređanje tužioca
Foto: Nebojša Mandić

Ometao pravdu

ČUMETU UKINUTA PRESUDA: Sledi novo suđenje za vređanje tužioca

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u februaru nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume bio osuđen na 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu tokom suđenja u drugom postupku za niz krivičnih dela, u sudnici Palate pravde.

Istom odlukom naloženo je da se Buhi ponovi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu i otklone sve zakonske nepravilnosti.

U ovom slučaju Buha se tereti zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju, jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

foto: Marina Lopičić

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

U saopštenju Višeg suda se precizira da je odluka ukinuta zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka te da je naloženo da se povrede otklone u ponovnom postupku i po potrebi izvedu drugi dokazi kako bi se donela zakonita i pravilna odluka, zasnovana na jasnim, neprotivurečim i argumentovanim razlozima o odlučnim činjenicama.

Inače, pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu Buha je juče prvostepenom presudom osuđen na dve godine zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanja kradenog ferarija spajder, pretnji supruzi i njenom obezbeđenju.

Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track