Najnovije vesti

SASLUŠANI RODITELJI DEVOJKE UBIJENE NA PUMPI: Ne želim da vidim ubicu moje Kristine
Foto: Privatna Arhiva

Istraga

SASLUŠANI RODITELJI DEVOJKE UBIJENE NA PUMPI: Ne želim da vidim ubicu moje Kristine

Crna Hronika

Miloš Srebrić odbio da u Višem tužilaštvu prisustvuje saslušanju roditelja devojke za čije ubistvo je osumnjičen. Saslušani i radnici pumpe, koji su ga prepoznali kao napadača

BEOGRAD - Roditelji Kristine Kaplanović (20), koja je ubijena 25. maja, tokom pljačke na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, saslušani su u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Nesrećna devojka ubijena je pre nešto više od tri meseca, a nedavno je uhapšen Miloš Srebrić (35), koji je osumnjičen da joj je ispalio hitac iz pištolja u potiljak. Stanislav Kaplanović iz Nove Varoši, otac ubijene Kristine, nije želeo da govori o detaljima saslušanja. Iako je po zakonu osumnjičeni Srebrić imao pravo da prisustvuje saslušanju, odbio je da se pojavi.

- Bili smo u tužilaštvu na saslušanju. Srebrić nije bio tu, a i bolje mu je da se ne pojavljuje. Ne želim ni da vidim čoveka koji je ubio moju Kristinu - rekao je Kaplanović za Kurir.

Na pitanje da li ga je neko od Srebrićeve porodice zvao nakon hapšenja da mu izjavi saučešće, kaže da mu se niko nije javljao.

foto: Printscreen Facebook

Prepoznali ga po građi

- Niko me nije zvao, a i šta će ljudi... - rekao je otac ubijene devojke.

Nakon što su saslušani roditelji žrtve, u tužilaštvu su saslušana još tri svedoka koja su te kobne noći radili na pumpi. Kako nezvanično saznajemo, oni su napadača prepoznali po fizičkom izgledu.

- Jedan ga je prepoznao po zaliscima na kosi i građi. Objasnili su šta se tačno dešavalo neposredno pre nego što je devojka ranjena. Prema njihovom iskazu, oni su u trenutku kad se napadač pojavio bili na pauzi ispred prodajnog objekta. Kako su naveli, napadač je prišao i povikao da mu daju pare, nije ni ušao u objekat. Sve vreme je držao uperen pištolj, koji je opalio u trenutku kad je rukom u kojoj je držao pištolj gurnuo jednog radnika - rekao je Kurirov dobro obavešten izvor. Inače, pre oštećenih i svedoka na saslušanju kod tužioca bio je osumnjičeni Srebrić, koji se branio ćutanjem.

Držao metak u cevi

Podsetimo, Kristina Kaplanović došla je iz Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Kobne večeri bila je u grupi radnika na pauzi ispred pumpe. Nažalost, osumnjičeni Srebrić je sve vreme držao uperen pištolje sa metkom u cevi, a kad je došlo do opaljenja, metak je Kristinu pogodio direktno u potiljak. Ona je teško povređena prebačena u Urgentni centar, ali je nakon nekoliko dana preminula.

J. RAFAILOVIĆ / J. SPASIĆ / Foto: Vladimir Milovanović; Facebook; PrintScreen

Nadimak ubice - Flekica

Srebrića odao poznanik

Osumnjičeni Miloš Srebrić uhapšen je tri meseca nakon zločina. Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen je nakon što ga je odao poznanik koji je malo pre toga uhapšen zbog posedovanja narkotika, a potom je ubičin DNK nađen i na košulji Kristininog kolege, pošto ga je Srebrić odgurnuo tokom pljačke. Inače, Srebrić ima nadimak Flekica, jer od rođenja ima upečatljive crvene fleke po čelu. Zanimljivo je da je radio kao vozač u jednoj velikoj kompaniji i da je često prolazio pored pumpe u Velikom Mokrom Lugu dok je bio u smeni.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...