SUĐENJE ZA DVOSTRUKO UBISTVO: Ciganovićeva unuka ima tri poremećaja!
Foto: Facebook

ZAVRŠNICA PROSECA

SUĐENJE ZA DVOSTRUKO UBISTVO: Ciganovićeva unuka ima tri poremećaja!

Crna Hronika -

Teodora Viktorović - unuka Mihajla Viktorovića, poznatog po ulozi u „Boljem životu“ - optužena za ubistvo majke i bake, alkoholičarka je, nestabilna i depresivna

BEOGRAD - Teodora Viktorović, koja je optužena za ubistvo majke i babe 2015. godine u Beogradu, pati od tri poremećaja ličnosti, potvrdio je nalaz superveštačenja.

Na jučerašnjem suđenju utvrđeno je da je unuka glumca Mihajla Viktorovića, poznatog po ulozi Ciganovića u seriji „Bolji život“, emocionalno nestabilna, depresivna i zavisnik od alkohola.

Superveštačenje je potvrdilo da je Viktorovićevoj u trenutku izvršenja dvostrukog ubistva bila bitno smanjena uračunljivost.

Teško psihičko stanje

- Teodora je delo počinila u afektu, u stanju besa i velike ljutnje. Konstatovano je da je pre toga konzumirala alkohol i sedative, ali oni nisu bitno uticali na to što je uradila, već su bili samo katalizator. Bitnije je bilo njeno psihičko stanje pre dvostrukog ubistva jer je bila anksiozna, u stalnoj ljutnji, besu, afektu i konfliktu s majkom. Njoj su konstatovana tri poremećaja ličnosti - na prvom mestu ona je emocionalno nestabilna, depresivna i zavisnik od alkohola - ispričao je veštak pred Višim sudom.

Jučerašnjem suđenju prisustvovao je i Borislav Stamenkov, Teodorin suprug.

- Sud sada ima i olakšavajuće okolnosti, a odluka je, naravno, na sudskom veću. Nadamo se da Teodoru neće osuditi na maksimalnu kaznu. Superveštačenje koje je izneto prikazalo je Teodoru kakva ona i jeste, tu ništa ne sporimo - ispričao nam je Borislav. On je dodao da suprugu posećuje u zatvoru, kao i da je viđa i njihovo dvoje dece. Završne reči u suđenju Viktorovićevoj zakazane su za 19. oktobar.

Ubila satarom

Podsetimo, zločin se dogodio 2. marta 2015. godine u Mileševskoj ulici u Beogradu kada je Teodora satarom usmrtila majku Ljiljanu (61) i baku Ivanku (90). U trenutku ubistva u stanu se nalazila njena šestomesečna ćerka, dok je suprug odveo sina u vrtić. Teodora je nakon hapšenja odvedena na VMA zbog teškog psihičkog stanja u kome se nalazila.

Inače, ona je unuka proslavljenog glumca Mihajla Viktorovića, a i sama je završila akademiju i bavila se glumom.

Jelena Ivić / Foto: Privatna arhiva; Kurir

Teodora posle zločina rekla

PUKO MI JE FILM I UZELA SAM SATARU

Teodora je na saslušanju posle zločina rekla da ju je majka Ljiljana celog života kinjila, vređala, ponižavala i maltretirala, ali da se kaje zbog zločina koji je počinila. Izjavila je i da joj je naročito žao zbog bake, jer joj ona ništa nije skrivila. Ona je objasnila da je svađa kulminirala kad je sledećeg jutra ustala da podgreje mleko za dete.

- Tad mi je puko film. Uzela sam sataru i udarila majku, koja je ležala u krevetu, nekoliko puta - opisala je ona stravični zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track