UŽASNUTA MAJKA UBIJENOG JAGODINSKOG ADVOKATA: Bar da znamo što su ubili našeg Nemanju!
Foto: Facebook Printscreen

Potresna ispovest

UŽASNUTA MAJKA UBIJENOG JAGODINSKOG ADVOKATA: Bar da znamo što su ubili našeg Nemanju!

Crna Hronika -

Nemanja nije imao neprijatelje. On se ni kao dete nije potukao, nikada se nije svađao... Ne znamo šta se dogodilo i utoliko nam je još teže, kaže Tanja Stojanović

JAGODINA - Roditelji ubijenog Nemanje Stojanovića (26), mladog advokata iz Jagodine koga je u noći između utorka i srede nepoznati napadač usmrtio sa četiri hica u sačekuši ispred zgrade u kojoj je stanovao, dan nakon zločina uopšte ne znaju zašto bi neko ubio njihovog sina.

Kao što je Kurir pisao, Jagodinom su nakon zločina počele da kolaju priče da je mladi Stojanović možda ubijen greškom, ali pominjalo se i da je možda reč o osveti njegovom ocu Milovanu, poznatom jagodinskom advokatu, zbog nekog slučaja na kom je radio.

Poslednji susret

Tanja Stojanović, majka ubijenog mladića, kaže za Kurir da ne zna ni za jedan razlog što bi njen sin bio usmrćen. Ona kaže da se s Nemanjom poslednji put videla u utorak.

- Znam da je trebalo da ide na piće sa prijateljima i ništa više od toga. Verujem da je peške išao, ali te detalje najbolje zna policija. Ne znam šta je nekome bio razlog da uradi ovako nešto jer Nemanja nije imao neprijatelje. On se ni kao dete nije potukao. Nikada se nije svađao. Mnogo nam je teško... - kaže očajna majka, dodajući da su njen suprug Milovan i ćerka, Nemanjina sestra, van sebe od bola. Nesrećna žena kaže da se nada da će policija rasvetliti ceo slučaj, a na pitanje da li bi ubistvo moglo da ima veze s nekim slučajem koji je njen suprug vodio, kaže da to nije moguće.

Sahrana danas

- Ne može da ima veze ni sa jednim slučajem jer Milovan nikakvih problema nije imao. Jedino što je moguće jeste da je reč o zameni identiteta, jer čula sam da u istoj zgradi živi neki muškarac koji je problematičan. Igrom slučaja, voze isti automobil „audi“... Ali ko zna... Mi ne znamo šta se zaista dogodilo i utoliko nam je teže - rekla je plačnim glasom majka.

Sahrana Nemanje Stojanovića biće danas u 12.30 sati na groblju u Jagodini.

Jelena Rafailović

Pravda Borio se da optuženima poveća kazne Nemanjin otac radio na slučaju žandarma ubice

Milovan Stojanović, otac ubijenog advokata, u jednoj TV emisiji pre dve godine rekao je da mu je jedan od najtežih slučajeva u karijeri bilo ubistvo i spaljivanje dvojice Jagodinaca, Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, koje se dogodilo u julu 2013. Podsetimo, reč je o slučaju u kome je žandarm Aleksandar Krstić iz Kraljeva ubio, a potom uz pomoć Gorana Dabića i Ivane Radivojević spalio kola u kojima su bila tela Tomića i Nedeljkovića.

Stojanović je zastupao porodicu Tomić na sudu. Na prvom suđenju Krstić je osuđen na 40 godina, saučesnik Dabić na sedam godina i deset meseci, a Radivojevićeva na dve i po godine zatvora. Nakon ove presude tužilaštvo i Stojanović su se žalili, a Stojanović je tom prilikom izjavio:

- Sramno je da su Dabić i Radivojevićeva dobili ovako male kazne, jer su u svemu učestvovali s Krstićem, što je i dokazano u sudskom postupku. U završnoj reči sam rekao da mi je izuzetno žao što u našem pravosuđu ne postoji smrtna kazna ili kazna zatvora u trajanju od 500 godina, jer sve manje od toga je poniženje za porodicu. Nakon ponovljenog suđenja i novih žalbi Apelacionom sudu, slučaj je okončan tako što je žandarmu potvrđeno 40 godina, a saučesnicima povećana kazna, Dabiću na 10 godina, a Radivojevićevoj na tri.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Strašno! Teroristički napad u Londonu! Goreli ljudi u metrou!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track