Najnovije vesti

SVE VERZIJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Pevačicu je usmrtio neko ko ju je strašno mrzeo
Foto: Printscreen Facebook

muž, čovek sa štapom, manijak sa fejsbuka...

SVE VERZIJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Pevačicu je usmrtio neko ko ju je strašno mrzeo

Crna Hronika

Ubistvo Jelene Marjanović iz Borče potreslo je Srbiju, a potraga za ubicom zaokuplja pažnju javnosti već godinu i po dana. 

 

Jelena je nestala 2. aprila 2016. godina kada je otišla na trčanje na nasip u delu Borče koje se naziva Crvenka. Tog dana, policiji je nešto pre 20 časova prijavljen njen nestanak, pošto se oko 15 časova nije vratila sa trčanja. Nestanak je prijavio njen suprug, koji je sa njom i ćerkom bio na nasipu, pre nego što je Jelena otišla, kada joj se gubi svaki trag.

 

foto: Dragana Udovičić

U traganju za Jelenom učestvovao je veliki broj pripadnika MUP sa psima tragačima, a njeno je sutradan pronađeno u kanalu ispod nasipa u naselju Crvenka u Borči.

 

Pevačica „Granda“ ubijena je tupim predmetom, verovatno čekićem. Jelena je pronađena u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena. Ona se najverovatnije borila s napadačem, sva krvava je bežala od njega, ali ju je on sustigao, naneo joj smrtonosne povrede i bacio je u kanal. Telo nesrećne pevačice poslato je na obdukciju, a urađena je i DNK analiza.

 

Posle pronalaska tela, članovi Jelenine i Zoranove porodice saslušani su u policiji, a njen suprug je prvi saslušan i tada je prošao poligrafsko ispitivanje.  Zoran se tada najduže od svih ispitanika zadržao u policiji, i ono što je mnoge začudilo, jeste to što je Jelenin nestanak prijavio tek četiri sata kasnije, a imao je povrede na rukama i često davao kontradiktorne izjave.

 

foto: Damir Dervišagić

Kurir je tada nezvanično naveo i da su pronađene poslednje poruke u Jeleninom telefonu, u kojima se može videti da su se ona i suprug svađali.

 

Prema jednoj od pretpostavki, Jelenu je, dok je bila na nasipu, pozvao neko koga je ona poznavala, zbog čege je sišla sa nasipa, da je najverovatnije tu ubijena čekićem ili tučkom za meso pošto rane uglavnom odgovaraju obliku tih predmeta.Pevačica je imala više od 20 udaraca po telu. Od prvih udaraca u glavu ona se onesvestila. Više se nije opirala, a zločinac je nastavio da je udara dok joj nije smrskao glavu. Već mrtvu ženu odvukao je stotinak metara dalje i gurnuo je u kanal.

Izvor iz policije je tada za Kurir tvrdio da je nedvosmisleno da je Jelenu neko ubio ko ju je iz nekog razloga mrzeo, a to govore rane po telu i način ubistva. On je bukvalno taj bes iskalio na nedužnoj ženi, a sumnje policije su bile usmerene prvenstveno na Jelenine najbliže.

 

foto: Kurir/Facebook

Potraga za ubicom bila je u centru pažnje javnosti, ređale su se pretpostavke o počiniteljui zločina, a najveća prašina se digla oko braće Rojko iz Crvenke, pogotovo Nebojše, koji je mislio da ga policija traži zbog ranijih dela, pa pobegao u Bosnu i Hercegovinu kod rodbine. Tamo je uhvaćen, deportovan u Srbiju, prošao poligrafsko testiranje kao i njegov brat Igor, i na kraju pušten kući.

 

Prema tvrdnjama anonimnih prijatelje porodice Marjanović, pevačicu Jelenu je ubio neko mnogo moćan i on zataškava njeno ubistvo.

 

Na spisku sumnjivih su bili i Ivan Ajdarević, kum ubijene pevačice i njenog supruga prvih dana bio je na spisku sumnjivih osoba. Jelenin svekar, Vladimir Marjanović, više puta je bio pozivan na saslušanje. Bio je poligrafski testiran, međutim njemu pritvor nikada nije bio određen.

 

Da je ubica konačno uhvaćen svi su se ponadali 11. maja kada se na na četrdesetodnevnom pomenu pevačici na groblju pojavio nepoznat mladić u belom dresu. On je zapao za oko svima, porodici koja ga nije poznavala, pa čak i novinarima. Ubrzo je pozvana policija i oni su priveli mladića na ispitivanje. Na kraju je ipak utvrđeno da je taj mladić samo bio Jelenin obožavalac, da je radio u lokalnoj mesari i da je želeo da se oprosti od pevačice koju je voleo da sluša.

 

Poslednje informacije čak su ukazale na mogućnost da se radi o nepoznatom kamiondžiji koji je već počinio dva ista dela, u Nemačkoj i Austriji.

 

U međuvremenu iskristalisalo šest scenarija ubistva. 

 

Ubica je muž Zoran

 

Nema tu mnogo mudrosti: u ovakvim slučajevima, inicijalna sumnja uvek pada na najbliže srodnike, pa je prvi na meti bio Jelenin suprug Zoran Marjanović. Zoran je prijavio Jelenin nestanak, i sam je išao u potragu za suprugom sa policijom i meštanima Borče. Po nalaženju Jeleninog tela u kanalu u blizini nasipa u Crvenki, Marjanović je priveden na saslušanje.

 

U policiji je detaljno ispričao kako su protekli poslednjih 24 sata života njegove bivše supruge. Zatim je, omamljen sedativima i u dubokom emotivnom rastrojstvu, bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju.

 

foto: Nebojša Mandić

Prošao je test i prvi, ali i drugi put, kada je testiran u pribranom stanju, bez uticaja sedativa. Iz policije je pušten nakon 48 sati zadržavanja.

 

Ubica je čovek sa štapom

 

Paralelno sa ispitivanjem Marjanovića, policija je prikupljala forenzičke dokaze. Jedna od prvih konkretnih informacija o ubistvu bila je ona koja je govorila da je Jelena usmrćena udarcima drvenim štapom.

 

I Zoran je u policiji dao iskaz u kom je rekao da je izvesnog čoveka sa štapom video na nasipu kobnog dana, da se sa njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Ova verzija je, međutim, relativno brzo odbačena.

 

Ubica je manijak sa Fejsbuka

 

Nakon puštanja Zorana iz policije, pažnja se okreće ka anonimnom izvršiocu, a inspektori i javnost pomišljaju da bi ubica mogao biti neki od ljubomornih obožavalaca Jeleninog lika i dela.

 

foto: Privatna Arhiva

Ova pretpostavka je osnovana, s obzirom da je Krsmanovićeva bila poznata u estradnim krugovima kao "Zvezda Granda". I njen suprug je policiji i medijima rekao da je na njenom Fejsbuk profilu s vremena na vreme zaticala izjave ljubavi, ljubomorne ispade, možda i neke naznake proganjanja. Jelenu to, međutim, nije brinulo, jer je shvatala teret “selebriti” statusa.

 

Ubica je svekrvin klijent

 

Uvereni da je ubica na neki način povezan sa porodicom Marjanović, inspektori su nastavili da "češljaju" najbliže Jelenine srodnike. Na red je, nedavno, stigla i Zoranova majka, odnosno Jelenina svekrva Zorica.

 

Zorica je, inače, pobuđivala veliku pažnju javnosti od samog početka istrage, pre svega zbog svog bizarnog “vidovnjačkog” zanimanja. Vidovita Zorica je na koncu privedena i u policiju na ispitivanje, gde je negirala učešće u ubistvu i, kao i svi ostali, prošla poligrafsko testiranje.

 

foto: Dušan Borković/facebook

Ona je objasnila da svoje klijente leči bioenergijom, kao i da je tu sposobnost stekla nakon izlaska iz kome. Policija je zatim posumnjala da je neki od njenih klijenata možda usmrtio Jelenu, ali nije poznato dokle je stigao ovaj krak istrage.

 

Ubici je pomogao čamdžija

 

Do danas nije jasno kako je moguće da je Jelenin ubica monstruozni zločin izvršio usred bela dana, na nasipu koji se nikako ne može nazvati skrivenim. Kako je do mesta zločina stigao, kako je sa njega pobegao, kako je transportovao telo? U jednom trenutku, policija je istraživala mogućnost da je egzekutor imao pomoć tokom prikrivanja zločina i bekstva, za koje je, možda, iskoristio i nekog čamdžiju, koji ga je prebacio na drugu obalu Dunava, daleko od mesta zločina.

 

foto: Facebook, Privatna Arhiva

Zbog mogućnosti da je ubica pobegao vodenim putem, policija ispituje sve stanare obližnjeg vikend-naselja. Inspektore interesuje da li su te subote, 2. aprila po podne i predveče videli nekog ko nije iz njihovog okruženja da se dovezao ili odvezao čamcem. I da li su uopšte toga dana primetili nešto neuobičajeno.

 

Ubica je Zoranov neprijatelj

 

Inspektori koji rade na slučaju i dalje su ubeđeni da je Zoran Marjanović krije neke informacije bitne za rasvetljavanje zločina. Ako ga sam nije počinio, da li je moguće da Jelenin muž sumnja na nekog poslovnog saradnika? Zoran je kompozitor, i na estradnoj sceni Srbije poznat je kao osoba koja je napravila nekoliko muzičkih hitova. Da li je moguće da je neki nezadovoljni klijent, dužnik ili čovek kom je Zoran dugovao - monstrum koji je presudio Jeleni?

 

(Kurir.rs)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...