POGINULI ČELNICI OPŠTINE SA KOSOVA: Najverovatnije pukla  guma, džip sleteo s puta i nekontrolisano se prevrtao

Tragedija: Saobraćajka kod Doljevca

POGINULI ČELNICI OPŠTINE SA KOSOVA: Najverovatnije pukla guma, džip sleteo s puta i nekontrolisano se prevrtao

Crna Hronika -

Jezivo: Gradimir Mikić, prvi čovek kosovske opštine Ranilug, i predsednik skupštine Saša Aleksić stradali kad se njihovo vozilo prevrnulo, povređeni Goranova žena i kolega iz opštine

NIŠ - Gradimir Mikić, predsednik kosovske opštine Ranilug, i prvi čovek skupštine Saša Aleksić poginuli su juče u saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Niš-Skoplje, nedaleko od naplatne rampe Doljevac.

Do tragedije je došlo oko 13 sati, kad je „tojota lendkruzer“ sletela s kolovoza i prevrnula se nekoliko puta. Mikić i Aleksić su od siline udarca ispali iz vozila i ostali mrtvi na licu mesta, a povređeni su Mikićeva žena Vesna i Davor Petković, rukovodilac odeljenja za zdravstvo i prosvetu Raniluga.

Sleteli s puta

Njih četvoro krenulo je juče u Sremsku Mitrovicu na festival folklora, a ono što tragediju čini još većom jeste što se dogodila pred autobusom punim dece, učesnika ove manifestacije.

- Oni su krenuli iz Raniluga kao predstavnici opštine na taj festival igre u Sremskoj Mitrovici. Dobili smo informaciju da je došlo do udesa, ali još ne znamo šta se tačno desilo. Mnogo smo uznemireni, a najgore je deci koja su iz autobusa sve videla jer je džip bio ispred njih. Mališani su užasno potreseni, očekujemo da se vrate u Ranilug - rekla nam je jedna opštinska službenica.

Uviđaj na mestu nezgode izvršila je saobraćajna policija i tužilaštvo, a uzroci nesreće još se utvrđuju. Međutim, ne isključuje se mogućnost da je džipu pukla guma, usled čega je vozač izgubio kontrolu.

- Na osnovu tragova na kolovozu očigledno je da je došlo do naglog skretanja udesno bez racionalnog razloga. Vidljivost je bila odlična, prema svedočenju očevidaca, na putu nije bilo nikakvih prepreka, pa je veoma verovatno da je došlo do pucanja gume. Kako se džip kretao velikom brzinom, sleteo je s kolovoza i nekontrolisano se prevrtao. Vozilo je pretrpelo velika oštećenja, a oba muškarca koja su poginula su ispala napolje - kažu naši sagovornici iz istrage.

Van životne opasnosti

U niškoj Hitnoj pomoći saopšteno je da su intervenisali na poziv kolega iz Doljevca.

- Primili smo poziv u 12.50 časova, jer doljevačka Hitna pomoć nije mogla da zbrine sve unesrećene. Oni su preuzeli dvoje povređenih, mi smo izašli na teren sa dve ekipe - saopštio je Dragiša Aleksić, šef ekipe niške Hitne pomoći.

U niškom Kliničkom centru rečeno je da su oba pacijenta podvrgnuta dijagnostici.

- Oni nisu životno ugroženi, trenutno su na skeneru kako bismo ustanovili da li imaju unutrašnjih povreda - kazali su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dragana Kocić

Kosovska policija

Privodili ga zbog plakata

Gorana Mikića je u martu ove godine uhapsila kosovska policija jer je kod njega pronađena veća količina predizbornih plakata Aleksandra Vučića. Osim plakata, tada je zaplenjeno i opštinsko vozilo. Ubrzo je pušten na slobodu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Uhapšen Zoran marjanović. Evo sta je poručio advokatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track