ZORAN SLUTI DA ĆE GA UBITI U ZATVORU: Traži da bude sam u ćeliji, ali njegov zahtev je odbijen!
Foto: Damir Dervišagić

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU

ZORAN SLUTI DA ĆE GA UBITI U ZATVORU: Traži da bude sam u ćeliji, ali njegov zahtev je odbijen!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, kome je određen pritvor, boji se za svoju bezbednost i ne želi da bude s drugim pritvorenicima u ćeliji ili grupnoj sobi, ali je njegov zahtev zasad odbijen

BEOGRAD - Zoran Marjanović, koji je uhapšen u petak zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, tražio je iz pritvora Centralnog zatvora da bude sam u ćeliji.

Kako saznajemo, Marjanović, kome je određen pritvor do 30 dana, plaši se za svoju bezbednost i ne želi da bude s drugim pritvorenicima u ćeliji ili grupnoj sobi.

Zoran: Čuvajte mi decu

- On zasad deli ćeliju s jednim pritvorenikom. Pije sedative i poštuje terapiju koju mu je prepisao lekar. On ne odbija obroke, jeo je i sasvim se korektno ponaša. Trenutno nema nikakve zahteve i prohteve osim da ipak bude sam, ali to mu zasad nije omogućeno - kaže naš dobro obavešten izvor.

Prema njegovim rečima, Zoran nije do sada primao posete, niti je dobio paket za ličnu higijenu jer je uhapšen za vikend.

- Pravilo koje važi za sve pritvorenike je da vikendom nema poseta niti paketa. On je i dalje u istoj odeći u kojoj je i uhapšen - kaže izvor.

Zoran je preko advokata poručio da ima samo jednu želju - da prenesu njegovim roditeljima da mu čuvaju decu Uroša i Janu.

- Kad su ga doveli u Centralni zatvor, govorio je da nije ubio Jelenu, da su uhapsili pogrešnog čoveka jer on nema nikakve veze sa zločinom. Dozivao je očajnički ćerku Janu i pitao se šta će biti s njom - priča sagovornik Kurira.

Podsetimo, policija je u petak uveče došla u kuću porodice Marjanović i privela Zorana.

Radnici Centra za socijalni rad u pratnji policije došli su u kuću Zorana Marjanovića. Razgovarali su o maloj Jani (6), koja je sada bez oca i majke.

- Jana je zasad ostala kod babe, dede i strica. Tokom noći je plakala i pitala zašto posle mame nije tu ni njen otac. Jedva su je smirili - priča njena rođaka.

Moguća nova hapšenja

Policija nastavlja istragu ubistva i nakon privođenja njenog muža očekuju se nova hapšenja.

- Pored uloge biznismena A. R., ispituje se navodna umešanost i najbližih članova porodice Marjanović, koji su odavno pod istragom. Iako po zakonu rodbina, ukoliko zna da je neko od najbližih učestvovao u nekom krivičnom delu, ne odgovara ako to prećuti, ovde je u pitanju istraga o njihovoj eventualnoj direktnoj umešanosti u ubistvo Jelene - kaže naš sagovornik.

LJILJANA STANIŠIĆ

foto: Privatna Arhiva

Teodora Krsmanović, Jelenina sestra

JANA OSTAJE KOD BABE I DEDE

Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica, kaže za Kurir da se čula s Marjanovićima posle hapšenja i da ju je zanimalo kako je Jana sve podnela.

- Nisam se još videla s njom, ali svakako ću otići kod nje. Nakon Zoranovog hapšenja Marjanovići su mi rekli da je u komšiluku, da su je sklonili od gužve. Jedva čekam da je vidim - kaže Teodora.

Ona je oštro priče da namerava da Marjanovićima uzme Janu.

- Ne znam uopšte odakle te priče dolaze. Niti sam to negde izjavila, niti planiram tako nešto. Jana je kod babe i dede i nisam pokrenula nikakav postupak za preuzimanje starateljstva, niti mi je to u planu - demantovala je Teodora navode pojedinih medija.

M.I.

Zlatko Nikolić, kriminolog

UBICA MUŽ ILI ŠVALER

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je od početka bio optimista da će uhvatiti ubicu i da misli da nema savršenog zločina.

- U ovakvim slučajevima samo dvojica mogu da budu potencijalne ubice - muž ili švaler. To je moje mišljenje od samog početka. Ubice iz strasti se ponašaju tako što svojim zločinom zadovoljavaju osećaj povređenosti od strane partnera - rekao je Nikolić i naglasio da i dalje postoji pretpostavka nevinosti:

- Dodatnu sumnju bacio je i Vladimir Marjanović, svekar ubijene pevačice, koji tvrdi da je ubistvo počinio beogradski biznismen A. R., s kojim je bila u vezi, a da je njegov sin žrtva zataškavanja.

Nebojša Milosavljević, advokat

ISPITATI IZJAVU SVEKRA O TAJKUNU

Advokat Nebojša Milosavljević objašnjava da bi izjavu Jeleninog svekra da ju je ubio moćni biznismen trebalo staviti pod lupu.

- Pitanje je zbog čega Zoranov otac to nije rekao odmah. Zašto s tom izjavom nije izašao ranije, a imao je medijski prostor za tako nešto, nego tek sad, kad je Zoran uhapšen, iznosi vrlo interesantan i bitan podatak. Meni sve to liči na cirkus - kaže Milosavljević.

Nada Topčagić, pevačica

JANA IMA SAMO ZORANA

Pevačica Nada Topčagić, porodični prijatelj Marjanovića, i dalje ne može da veruje da je Zoran uhapšen i najviše brine za njegovu ćerkicu Janu.

- Ona ima samo njega i ne može bez njega. Ne znam šta drugi kažu i misle. Policija verovatno ima tačne informacije i dokaze. Da li imaju DNK pre ili posle ubistva? Sigurno su merili vreme. Ako su ti tragovi nađeni pre ubistva, onda je normalno jer su bili muž i žena. Međutim, ako je posle, onda nije za šalu - priča očajna Nada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track