GDE SU DOKAZI BILI 17 MESECI?! Zašto je tek sad uhapšen Zoran Marjanović? Policija ispitivala blato GODINU I PO DANA!
Foto: Privatna Arhiva

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU

GDE SU DOKAZI BILI 17 MESECI?! Zašto je tek sad uhapšen Zoran Marjanović? Policija ispitivala blato GODINU I PO DANA!

Crna Hronika -

Smrt Jelene Marjanović i dalje je misteriozna, nije jasno zašto je MUP trebalo toliko vremena da ispita blato nađeno još na početku istrage

BEOGRAD - Hapšenje Zorana Marjanovića odmah je nametnulo pitanje koji je to krunski dokaz uspeo da dovede do pomaka u ovoj maratonskoj istrazi.

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je veštačenje tragova blata pronađenih na Marjanovićevim nogavicama i patikama pokazalo da je ono istog sastava kao ono koje je izolovano s kose ubijene pevačice. Pitanje koje se, međutim, nameće jeste - gde su blatnjavi dokazi bili proteklih 17 meseci, odnosno da li je policiji bilo potrebno toliko vremena da ispita tragove prikupljene odmah po otkrivanju ubistva?

Dugo se čekalo

- Pitanja su sasvim opravdana, jer Marjanović nije uhapšen nakon godinu i po dana zbog pronalaska nekog novog dokaza, već tragova koji su prikupljeni već u prvim satima istrage i čije bi veštačenje trebalo da je odavno urađeno. Generalno, takvi uzorci mogu da budu dokaz, ali i ne moraju.

Ako sastav tog nađenog blata odgovara sastavu zemlje i blata sa čitavog nasipa, onda to ne može da bude dokaz, jer je činjenica da je Zoran bio na nasipu kad je prijavio njen nestanak. Ali ako je to blato iz kose i s nogavice specifičnog sastava i potiče samo sa mesta gde je Jelenino telo nađeno, onda može biti dokazni materijal - objašnjava naš izvor iz oblasti forenzike koji je želeo da ostane anoniman.

DNK tragovi

On kaže da to što je Zoranov DNK nađen na Jeleninoj odeći i gaćicama takođe ne može biti čvrst dokaz.

- Zoran je bio Jelenin suprug i sasvim je logično da njegovi tragovi postoje na njenoj odeći, vešu i telu - dodaje naš izvor.

M. Ivanov - I. Milićević

ANALIZA DNK KLJUČNI DOKAZI

- Čestice blata nađene na odeći žrtve poklapaju se sa onima nađenim na Zoranovoj odeći

- Blato je nađeno na farmerkama koje je Zoran nosio na dan Jeleninog nestanka

- Zoran nije bio na mestu na kojem je nađeno Jelenino telo

- Zoranov DNK pronađen je na telu i stvarima ubijene supruge, ali do novog otkrića to nije bilo od presudnog značaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track