OTKRIVAMO ŠTA JE ZORAN MARJANOVIĆ REKAO U TUŽILAŠTVU: Neka saslušaju moju Janu, ona je već velika i sve zna!
Foto: Dragan Kadić

OTKRIVAMO

OTKRIVAMO ŠTA JE ZORAN MARJANOVIĆ REKAO U TUŽILAŠTVU: Neka saslušaju moju Janu, ona je već velika i sve zna!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ja nisam ubio svoju suprugu. Protiv mene se vodi hajka od trenutka kad je ona pronađena mrtva, neobjašnjivo mi je zbog čega je to tako!

Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, Zoran Marjanović počeo je iznošenje svoje odbrane u petak kasno uveče u Višem tužilaštvu u Beogradu. U detaljnom iskazu koji je dao on je ispričao sve ono što je ranije ponavljao za medije - da su toga dana on, Jelena i Jana bili na nasipu, kao i da je Jelena otišla da trči. Kao svedoka za te navode predložio je da se sasluša njegova šestogodišnja ćerka Jana „jer je već velika i sve zna“.

Pozvao brata i oca

- Tu su bili brojni svedoci koji su nas videli i koji su videli kako je Jelena sama otišla na nasip tako što se popela i krenula u pravcu druge rampe. Ja sam ostao s Janom i posle 15 do 20 minuta dete i ja smo se takođe popeli na nasip i krenuli u susret Jeleni - rekao je Marjanović.

Kako tvrdi, od Jane se nije razdvajao, a kad je primetio da nema Jelene, nekoliko puta ju je pozvao na njen mobilni telefon. Međutim, pošto mu se posle nekoliko poziva supruga nije javljala, prvi koga je pozvao bilo je njegov prijatelj koji radi u policijskoj stanici u Borči. Navodno, Marjanović je prijatelja hteo da pita šta da radi jer mu supruge nema.

- Potom sam pozvao brata Miloša i oca Vladimira i rekao im da sam na nasipu i da ne znam šta da radim jer je Jelena nestala. Zvao sam ih da dođu po mene i dete, da nas prevezu, jer mi je auto ostao na drugoj rampi, na mestu na kom smo ostavili Jelenu. Jedva sam im objasnio gde da dođu jer moj otac nije ni znao gde je nasip - ispričao je navodno suprug pokojne pevačice.

foto: Printskrin

On je potvrdio da su te noći, od članova porodice Marjanović, osim njega bili Miloš i njegov otac.

- Ja sam vikao i dozivao Jelenu. Jana se uznemirila, ali nije plakala - rekao je kako saznajemo na saslušanju u tužilaštvu. Dodao je i da se ćerkica igrala varjačom, koju je ponela od kuće.

Tokom iznošenja svoje odbrane on je rekao da je sve vreme stajao na mestu na koje je došla i policija. U svom iskazu on je, kako naš izvor otkriva, rekao i da policija te večeri nije pretraživala mesto na kom je sutradan pronađeno njeno telo.

Jelena je na snimku

On se osvrnuo i na snimak kamera sa obližnjeg objekta, koji je navodno zabeležio žensku osobu za volanom njegovog automobila. Iako se spekuliše da je na snimku zabeležena ženska osoba koja samo liči na Jelenu, Zoran je ostao pri tvrdnji da je to bio poslednji snimak njegove supruge žive.

- Gledao sam taj snimak u policiji, to je snimak sa kuće preko puta crkve. Lepo se vidi da Jelena vozi automobil. Policajac koji mi ga je pustio obećao je da će da mi ga da za uspomenu, jer je to poslednji snimak moje Jelene žive. Naš odnos je bio harmoničan, nismo se svađali i lepo smo živeli. Te večeri trebalo je da zajedno radimo u studiju i da Jelena otpeva neke pesme - rekao je Marjanović pre nego što je sproveden u pritvor Centralnog zatvora.

Jelena Spasić - Foto: Dragan Kadić; Marina Lopičić

Zahtev odbijen

MARJANOVIĆ U ĆELIJI S TROJICOM

Zoran Marjanović prebačen je sinoć u ćeliju Centralnog zatvora koju deli sa još trojicom pritvorenika, od kojih je jedan optužen za nasilje u porodici, drugog terete za posedovanje oružja, a treći leži svoju kaznu za ubistvo.

Iako je zahtevao da bude sam u ćeliji jer se plaši za svoju bezbednost, Marjanoviću želja ipak nije ispunjena. Osumnjičenom za ubistvo supruge određen je pritvor od 30 dana. Inače, on je veoma miran, poslušan, ne pravi nikakve probleme, već se ponaša sasvim normalno, kaže izvor iz CZ.

O tragovima

Nisam učestvovao u potrazi

Kako je Kurir pisao, jedan od ključnih novih dokaza koji je doveo do hapšenja Zorana Marjanovića je navodno blato pronađeno na njegovim pantalonama. Isto blato pronađeno je i na odeći i kosi nesrećne žene.

- Mene je policija prebacila na drugu stranu kanala dok je trajala potraga. Sedeo sam u njihovom službenom automobilu i nisam učestvovao u potrazi na nasipu. Nisam prilazio ni mestu na kom je moja supruga kasnije pronađena - pravdao se navodno pred tužiocem Marjanović.

foto: Marina Lopičić

J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track