JELENA SE BRANILA DO POSLEDNJEG TRENA: Pevačica je ubijena na nasipu!
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Patolog o smrti pevačice

JELENA SE BRANILA DO POSLEDNJEG TRENA: Pevačica je ubijena na nasipu!

Crna Hronika -

Utvrđeno je da nema ubodnih rana, otkriva sagovornik Kurira iz istrage

Nalaz sudskog veštaka patologa dr Zorana Stankovića stigao je u Više tužilaštvo u Beogradu i u njemu se, kako Kurir nezvanično saznaje, navodi da su uzrok smrti Jelene Marjanović povrede nanete tupim predmetom u glavu, kao i da je pevačica ubijena na nasipu u Crvenki. Međutim, u nalazu veštaka ne navodi se vreme smrti Jelene Marjanović.

- Na dvadesetak strana u nalazu patologa, koji je sačinjen na osnovu obdukcionog zapisnika, ali i drugih dokaza, navodi se da je na osnovu tragova krvi utvrđeno mesto, kao i način ubistva pevačice. Utvrđeno je da nema ubodnih rana - otkriva sagovornik Kurira iz istrage.

On dodaje i da je na noktima pevačice otkriven DNK trag muške osobe, ali da nije reč o tragu osumnjičenog za zločin - njenog supruga Zorana Marjanovića.

- Na telu su konstatovane odbrambene povrede, što znači da je Jelena pokušavala da se odbrani od ubice - dodaje on.

Branilac Zorana Marjanovića, advokat Veljko Delibašić, kaže da su posle nalaza najboljeg srpskog patologa u vodu pale sve druge teorije o mestu ubistva.

- Sve teorije kvaziforenzičkih centara koji su izmišljali bajke sada su pale u vodu, oni su se samo poigravali sa osećanjima oštećenih i javnošću - kaže Delibašić.

Nenad Šipka iz novosadskog Centra za forenzička istraživanja kazao je juče za Kurir da zvanično nije upoznat s rezultatima veštačenja patologa dr Zorana Stankovića, ali da i dalje veruje da je nesrećna žena ubijena na drugom mestu.

- Ne bih mogao da komentarišem njegov rad napamet i pre nego što pročitam čitavu dokumentaciju. Mogu samo da kažem da je naš centar radio veštačenja na osnovu informacija iz štampe i na osnovu foto-dokumentacije koje smo dobili od policije i tužilaštva. I dalje čvrsto ostajemo pri tome da je Jelena ubijena na drugom mestu, a potom doneta na nasip i bačena u kanal, gde je kasnije pronađen njen leš - kazao je Šipka.

On dodaje da je ovo tek prvo veštačenje i da se u nastavku mogu otkriti i neki novi dokazi.

Kurir / J. S. - I. M.

Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO SA NASIPA SMRTI U BORČI: Evo šta se sve dešavalo na mestu na kojem je pronađeno telo Jelene Marjanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja