Najnovije vesti

UHAPŠENA ZBOG SVAĐE SA MAJKOM OKO ŠTRUDLE: Proglašena nevinom ali sad duguje 12.000 za tamnicu!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

EPILOG

UHAPŠENA ZBOG SVAĐE SA MAJKOM OKO ŠTRUDLE: Proglašena nevinom ali sad duguje 12.000 za tamnicu!

Crna Hronika

Muke R. K. (53) iz okoline Beograda, koja je pre nešto više od mesec dana postala prava senzacija, kada je završila u zatvoru zbog svađe sa majkom oko štrudle nastavile su se.

 

Iako tužilaštvo nije krivično gonilo R. K. za nasilje u porodici, pa se ona može smatrati nevinom, u ponedeljak joj je stiglo rešenje Prekršajnog suda u Lazarevcu da plati 11.840 dinara za troškove sprovođenja od pritvora do požarevačkog ženskog zatvora!

 

U rešenju, u koje smo imali uvid, navodi se da se ono donosi "po zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka MUP Srbije, PU za Grad Beograd, PS Lazarevac, za naknadu troškova prinudnog dovođenja". Sud se poziva na Zakon o prekršajima, u kojem se navodi da u troškove postupka spadaju i troškovi dovođenja okrivljenog, koji opet padaju na teret lica koje je oglašeno odgovornim. Protiv ovog rešenja R. K. može u roku od osam dana da uloži žalbu Prekršajnom apelacionom sudu uz taksu od 900 dinara.

 

"I dalje ne verujem šta mi se događa! Kao da uporno hoću da izađem iz Kafkinog "Procesa", a neko mi ne da. Budući da je ceo slučaj iskonstruisan na osnovu lažne prijave, očekivala sam, ako ne da budu kažnjeni oni koji su me lažno prijavili, bar izvinjenje. Umesto toga dobijam da platim troškove prevoza do zatvora u Požarevcu! Da sam dodala još malo para, mogli smo i helikopter da iznajmimo", besno je prokomentarisala R. K. i najavila da će razmotriti da ona sada tuži državu zbog neosnovanog pritvora, iako to nije nameravala.

 

Cela priča desila se 5. avgusta, kada se nesrećna žena sporečkala sa majkom oko hrane. Težak srčani bolesnik od 130 kilograma, koji se jedva kreće, majka je često krišom jela, zbog čega je upadala u sukobe sa kćerkom. Tog dana joj je kćerka iz ruku otela štrudlu od 400 grama.

 

Vičući da joj otima jedino zadovoljstvo koje joj je preostalo - hranu, majka je pozvala drugu kćerku sa kojom je R. K. u svađi. Rekla joj da ju je R. K. tukla, pa je ova odmah pozvala policiju. Po novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, R. K. je privedena i izrečena joj je zabrana prilaska 48 sati. I ona i majka prošle su lekarski pregled i, kako kaže R. K., nisu ustanovljeni nikakvi tragovi nasilja.

 

Kad se sve završilo, R. K. je sa sestrom od strica svratila do majčine kuće da vidi u kakvom je ova stanju. Majka se rasplakala, priznala da je sve otišlo predaleko i molila je da se vrati. Dok su delile pljeskavicu, druga kćerka je opet pozvala policiju i R. K. je nanovo uhapšena zbog kršenja zabrane prilaska. Pokrenut je prekršajni postupak i određen joj je pritvor od 30 dana.

 

Prebačena je u ženski zatvor u Požarevcu, a za troškove tog prevoza sada joj je stigao račun!

 

Posle pet dana, na urgenciju advokata, puštena je.


Inače zabrana prilaska istekla je 6. septembra, ali je R. K. u međuvremenu prekinula kontakte sa majkom i drugom sestrom.

 

"Čujem od treće sestre da majka nije dobro. Niko ne vodi računa o njenoj higijeni, ne kreće se, opet jede prekomerno bez obzira na zdravstvene tegobe", kaže. R. K.

 

Kurir.rs/Novosti/V. Crnjanski Spasojević

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...