Najnovije vesti

HRVATSKI MEDIJI: Kapetan Dragan uskoro na slobodi!
Foto: Youtube printscreen

ODSLUŽIO DVE TREĆINE KAZNE

HRVATSKI MEDIJI: Kapetan Dragan uskoro na slobodi!

Crna Hronika

Komandant srpske paravojne jedinice Crvene bertke Dragan Vasiljković zvani Kapetan Dragan, koji je danas u Splitu osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad vojnicima i civilima u Republici Srpska Krajina, mogao bi uskoro biti na slobodi.

Dragan Vasiljković je većinu kazne već odslužio. On je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji gde je živeo pod lažnim imenom i bio instruktor golfa. U julu 2015. Vasiljković je izručen Hrvatskoj, piše hrvatski portal Index. 

Obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu. Po toj logici Kapetan Dragan vrlo brzo bi mogao biti na slobodi, navodi hrvatski portal.

Da će se na tu opciju ići, upućuje i izjava njegovg advokata Tomislava Filakovića.

"Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati, da li ćemo tražiti upućivanje na izdržavanje pre pravomosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda, da pokrije dosadašnji ekstradicioni pritvor i istražni zatvor", izjavio je Filaković.

On je rekao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 meseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktično već odslužio kaznu.

Smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravomosnažnosti presude, može odmah da zahteva i uslovni otpust jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Kurir.rs/Fonet/Index.hr

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...