RAT KLANOVA ODNEO NOVU ŽRTVU: Brat Pitbula ubijen zbog KRVNE OSVETE? Ubica u Cvetanovića ispalio 30 metaka!
Foto: Privatna arhiva, MUP

SAČEKUŠA

RAT KLANOVA ODNEO NOVU ŽRTVU: Brat Pitbula ubijen zbog KRVNE OSVETE? Ubica u Cvetanovića ispalio 30 metaka!

Crna Hronika -

Rođeni brat Saše Cvetanovića, koji je optužen da je ubio rođenog brata Luke Bojovića, izjavljivao je ranije da će biti ubijen iz osvete za likvidaciju Nikole Bojovića

VRANJE - Jugoslav Cvetanović (31), mlađi brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji se sumnjiči da je 29. aprila 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, likvidiran je u noći između utorka i srede u klasičnoj sačekuši u haustoru u centru Vranja.

foto: Kurir

Ubica je, prema prvim informacijama iz istrage, 45 minuta posle ponoći u Cvetanovića ispalio tridesetak hitaca, najverovatnije iz oružja koje je imalo prigušivač, i to s leđa. Iako je Cvetanović mlađi odranije poznat policiji, istražitelji veruju da je motiv zločina krvna osveta. O strahu od odmazde Jugoslav Cvetanović govorio je za medije posle hapšenja brata 2013.

foto: Profimedia

Strahovao od likvidacije

- Pošto je moj brat osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića, svi smo mi u porodici obeleženi, samo fali da nam stave target na glavu - rekao je tada Jugoslav, navodeći da brine za svoju bezbednost, ali i bezbednost cele porodice.

I njegov brat Saša Cvetanović u martu je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da strahuje da će mu brat biti ubijen. On je tada od sudskog veća zatražio da mu brata dovede što pre, „dok je još živ“.

- Molim vas da mog brata saslušate što pre. Ubijaju advokate, sve ljude... Pozovite ga dok je još živ. Od mog brata je uzeta izjava na prevaru i pola optužnice protiv mene zasniva se na tome - tvrdio je tada Cvetanović u Specijalnom sudu.

Ovaj zahtev on je pred sudom izneo na prvom ročištu, pošto je u Budvi 11. marta ove godine ubijen Slobodan Šaranović, koji je bio označen kao organizator kriminalne grupe koja stoji iza likvidacije brata Luke Bojovića. Prema optužnici, Saša Cvetanović je, po nalogu Šaranovića, ubio rođenog brata Luke Bojovića jer je njega smatrao odgovornim za ubistvo svog brata Branislava. Šaranović je bio uhapšen u Crnoj Gori, ali je susedna država odbila da ga izruči Srbiji i on je likvidiran nekoliko meseci posle puštanja na slobodu.

foto: Privatna Arhiva

Saslušan u istrazi

Brat Saše Cvetanovića saslušan je tokom istrage ubistva Nikole Bojovića pre četiri godine. Tada je navodno ispričao da je grupa planirala da ubije i njegovog brata posle likvidacije u Beogradu. On je tada rekao da ga je sredinom maja te godine, dve nedelje posle ubistva Bojovića, brat Saša pozvao da dođe u Crnu Goru, dao mu nešto novca i rekao da je „završio“ neki posao u Beogradu. Jugoslav Cvetanović tada je navodno tužilaštvu rekao i da mu se brat požalio „da su ga ostavili kao poslednjeg kera“ i odbacili, kao i da „ne zna šta će sada da bude s njim“. Iskaz je, kako se spekuliše, završio rečima da strahuje za život od ljudi iz klana Luke Bojovića. Međutim, kada se u aprilu pojavio pred Specijalnim sudom, odbio je da svedoči.

foto: Kurir

Ubistvo na Zelenjaku

SAŠU CVETANOVIĆA SNIMILE KAMERE

Sašu Cvetanovića, zvanog Pitbul i Gladijator, sigurnosne kamere snimile su 29. aprila 2013. u Ulici carice Milice kako puca u Nikolu Bojovića. Kada je rođeni brat Luke Bojovića pao na zemlju, menjajući položaj tela i najverovatnije pokušavajući da izbegne metke, napadač je nastavio da obilazi oko njega i puca. Sudski veštaci utvrdili su da je Cvetanović čovek koji puca. U Bojovića je tada, navodno, ispaljeno 15 metaka.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Privatna arhiva, MUP, Kurir, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track