PUŠILI, PILI KAFU I JELI ČOKOLADU DOK SU UBIJALI STARICU: Detalji monstruoznog ubistva kakvo Srbija ne pamti!
Foto: Dragana Udovičić

Mučili deviznu penzionerku, pa je ubili

PUŠILI, PILI KAFU I JELI ČOKOLADU DOK SU UBIJALI STARICU: Detalji monstruoznog ubistva kakvo Srbija ne pamti!

Crna Hronika -

Hristina Ilić (81) nađena u lokvi krvi u kupatilu, vezanih ruku i sa selotejpom preko usta. Iz kuće ukradeni novac i nakit, ubice odnele snimke video-nadzora s kuće

ŽABARI - Nepoznati provalnici opljačkali su i ubili deviznu penzionerku Hristinu Ilić (81) u njenoj kući u selu Porodin kod Žabara. Pretpostavlja se da se zločin dogodio u subotu, a telo nesrećne žene pronašli su unuk Dušan i sin Momčilo u nedelju oko 18 sati. Žrtva je bila u lokvi krvi, vezanih ruku, a preko usta je imala zalepljen selotejp.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubice su iz kuće odnele dve-tri hiljade evra, nisku dukata različite veličine i nakit. Sa sobom su poneli i snimke s kamera postavljenih na kući starice.

foto: Dragana Udovičić

Snaja otišla u banju

- Telo je pronađeno u kupatilu u lokvi krvi. Ženi su bile vezane ruke, a usta oblepljena selotejpom. Po brojnim povredama koje su se mogle videti na telu jasno je da su je mučili ubadajući je nožem kako bi otkrila gde krije novac i druge dragocenosti. Ubijena je s nekoliko uboda nožem u vrat u predsoblju, a potom je njeno telo odvučeno u kupatilo, u drugom delu kuće, gde je i pronađeno - rekao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da su u kući pronađene dve šoljice kafe i pepeo od cigareta.

- Sumnjamo da su bila dvojica zločinaca i da su oni pili tu kafu. Moguće je i da je bio jedan ubica, ali da ga je starica poznavala, pa je možda s njim pila kafu ne znajući šta joj se sprema. Pored toga, bilo je i razbacanih papira od čokolade i pepela od cigareta na stepeništu - navodi naš sagovornik.

foto: Dragana Udovičić

Hristina Ilić u kući je živela sa snajom Slavicom, udovicom svog pokojnog sina Miroslava, ali je snaja dan pre ubistva otišla u banju Trepču.

- Slavica je u petak otišla u banju i taj dan se čula s Hristinom. U subotu je nije zvala, ali je ujutro dolazio drugi sin Momčilo, međutim, vrata su bila zaključana. Pomislio je da mu je majka u komšiluku, te je nije tražio. U nedelju oko 18 sati do Hristinine kuće došao je unuk Dušan, video je krv u predsoblju i zvao oca. Telo su našli u kupatilu u lokvi krvi i odmah obavestili policiju - ispričala je za Kurir rođaka.

Radila u Nemačkoj

Prema njenim rečima, Hristina je penziju stekla u Nemačkoj, gde ima i stan.

- Pre dva meseca je bila tamo, operisala je kuk i oko, a ujedno je i podigla penzije. Nedavno se vratila avionom, ovo je verovatno uradio neko ko ju je dobro poznavao. Inače, Momčilo je Hristinin mlađi sin i živi u drugoj kući u selu, a stariji sin Miroslav i suprug su joj nedavno preminuli - kaže naša sagovornica.

Nije prvi put

ISTI ZLOČIN PRE 20 GODINA

Ovo, nažalost, nije jedino monstruozno ubistvo u selu Porodin. Kako su nam rekli meštani, pre dve decenije razbojnici su takođe nakon mučenja ubili dvoje ljudi, čiju su kuću prethodno opljačkali.

Baka imala sreće

JOŠ JEDNA PLJAČKA U ISTOM DANU

Komšije kažu da je u subotu opljačkana još jedna kuća u kojoj je takođe živela starija žena, ali je, srećom, ona živa.

- Baka je u to vreme spavala, te ih nije čula dok su bili u kući i vršili premetačinu. Tek je ujutro, kad je krenula u kupatilo, videla da joj je u kući sve ispreturano - kaže jedna komšinica.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: NEVERICA U CZ! U ćeliji Zorana Marjanovića pronađeni žileti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track