CVETANOVIĆ: Luka Bojoviću, čestitam što si mi ubio brata!

CVETANOVIĆ: Luka Bojoviću, čestitam što si mi ubio brata!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Saša Cvetanović, zvani Pitbul, kome se sudi za ubistvo Nikole Bojovića, juče je za govornicom Specijalnog suda javno optužio Luku Bojovića da stoji iza likvidacije njegovog rođenog brata Jugoslava Cvetanovića, koji je ubijen u 27. septembra u Vranju.

- Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata! - rekao je za sudskom govornicom drhtavim glasom Saša Cvetanović dok su u publici sudnice sedele Anđelka i Marija Bojović, majka i sestra Luke, koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Španiji.

Jugoslav Cvetanović sahranjen je dva dana posle ubistva u Vranju. Njegovom ispraćaju nije prisustvovao brat Saša, koji je u pritvoru u CZ u Beogradu.

foto: Vranjske

Molba za sahranu

- Vaša molba da prisustvujete sahrani stigla je kasno, na dan sahrane u podne, a ona je bila zakazana za sat kasnije. Čak i da su bezbednosni uslovi bili ispunjeni, bilo je kasno da odobrim. S druge strane, iz Centralnog zatvora rečeno nam je da ne bi bilo odobreno, upravo iz razloga bezbednosti, čak i da je molba stigla na vreme. U istom dopisu zatražili ste i mogućnost da obavite telefonski razgovor, što sam vam odobrio - obratio se sudija Duruz Cvetanoviću, koji je juče pred sud izašao u crnoj košulji.

Optuženi, koji je, prema navodima tužilaštva, 29. aprila 2013. ispalio smrtonosne hice u Nikolu Bojovića, podsetimo, ranije je od suda zatražio da što pre pozove i sasluša njegovog brata Jugoslava dok je još živ.

- Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Hoću da kažem, kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni - tražio je u martu ove godine on od sudskog veća. Jugoslav je već u aprilu došao u sud, ali je odbio da svedoči jer kao brat optuženog ima zakonsko pravo na to.

foto: Fonet

Izuzeće tužioca

- Naljutili ste se jer moj brat nije hteo da svedoči, a njemu je tužilac prethodno uzeo iskaz tako što ga je obmanuo da sam ja priznao izvršenje krivičnog dela i da mi preti deset godina zatvora. I eto, desilo se šta se desilo. Zbog toga tražim izuzeće zamenika tužioca - rekao je juče Saša Cvetanović.

- Niti sam se naljutio, niti smem da se ljutim na činjenicu da vaš brat nije hteo da svedoči - odgovorio mu je sudija.

Suđenje Cvetanoviću i ostalim optuženima juče je odloženo jer je prethodno izuzeće zamenika tužioca, i to zbog sklapanja nagodbe o svedočenju sa optuženim Milošem Vojnovićem, zatražio i optuženi Miloš Delibašić.

NikolaBojović

Ubijen je u centru Beograda iz Šaranovićeve osvete prema njegovom bratu. Za likvidaciju je optužen Saša Cvetanović, zvani Pitbul. U Nikolu Bojovića ispaljeno je 15 metaka rano ujutru, na ulici u centru Beograda.

Jugoslav Cvetanović

Nepoznati napadači ispalili su u njega tridesetak hitaca i pobegli. Sumnja se da je motiv napada osveta njegovom bratu zbog ubistva Nikole Bojovića njegov brat sumnjiči se da je po nalogu Slobodana Šaranovića za 30.000 evra ubio Bojovića.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track