Najnovije vesti

PREBIJANJE VUČIĆA I MALOG: Svedoci se ne sećaju incidenta
Foto: N1, Printscreen

Suđenje žandarmima

PREBIJANJE VUČIĆA I MALOG: Svedoci se ne sećaju incidenta

Crna Hronika

Sonja Hinić je kazala da se zbog protoka vremena ne seća svih detalja

BEOGRAD - Troje svedoka saslušano je juče u nastavku suđenja sedmorici pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji se terete da su tokom Parade ponosa 2013. pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika jedinice „Kobre“ Vojnobezbednosne agencije.


Sud je najpre saslušao Sonju Hinić, koja je sa sestrom radila u kafiću na raskrsnici Birčaninove i Ulice Svetozara Markovića, gde se dogodio incident. Ona je kazala da se zbog protoka vremena ne seća svih detalja.

 

- Bila sam u kafiću i najpre čula neko koškanje, ali zbog muzike i buke nisam odmah obratila pažnju. Nisam videla kako je počeo sukob, ali se sećam da su žandarmi udarali jednu osobu koja je pala na zemlju - kazala je Hinićeva.


Nakon nje, iskaz je dala i radnica iz obližnje trafike, koja je takođe rekla da ne zna kako je počeo incident, a takođe zbog protoka vremena nije mogla sa sigurnošću da odgovara ni na ostala pitanja. Poslednji je iskaz dao stanar zgrade koja gleda na raskrsnicu.

 

- Presvlačio sam bebu u sobi čiji prozor gleda na raskrsnicu. Nisam video kako je sve počelo jer sam bio zauzet detetom. Nakon pola sata sišao sam ispred zgrade, gde su me legitimisali, a ubrzo i pozvali na saslušanje kao svedoka - kazao je svedok Milan Karapandžić.


Kurir / I. M. 

 

Foto: Printscreen, N1

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...