Najnovije vesti

(KURIR TV) RASVETLJAVA SE UBISTVO PEVAČICE: Vladimir i Miloš Marjanović došli u sud, pa odbili da svedoče
Foto: Zorana Jevtić

Više javno tužilaštvo u Beogradu

(KURIR TV) RASVETLJAVA SE UBISTVO PEVAČICE: Vladimir i Miloš Marjanović došli u sud, pa odbili da svedoče

Crna Hronika

BEOGRAD - Saslušanje svedoka u istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović počelo je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas tačno u 9.30 sati.

12.07 - Završeno svedočenje, sledeće je zakazano za ponedeljak 23. oktobar, kada će biti saslušani Zoranova majka Zorica Marjanović, kao i sin iz prvog braka Uroš.

10.58 - U tužilaštvo su na saslušanje, u pratnji advokata, nešto pre 11 časova stigli i Vladimir i Miloš Marjanović, ali su iskoristili pravo da kao bliski rođaci ne svedoče.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

10.15 - Jelenina sestra Teodora Krsmanović saslušana je prva i napustila tužilaštvo nešto posle 10 časova.

foto: Zorana Jevtić

Ona ipak nije dobila status oštećene u postupku, već je u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušana kao običan svedok, a za Kurir je rekla da je zatečena ovakvom odlukom suda, jer je poziv dobila kao oštećena.

foto: Zorana Jevtić

"Osporili smo njen status oštećene u ovom krivičnom postupku, kao i punomoćje koje je dala advokatima. Po Zakonu o krivičnom postupku samo najbliži srodnici, odnosno roditelji, rođena braća i sestre, supružnici ili deca mogu imati status oštećenog. Ružno je što od ovog postupka pokušavaju da naprave cirkus u kom se pojavljuje 20 oštećenih polurođaka i prijatelja", kaže za Kurir advokat Zorana Marjanovića Veljko Delibašić, posle saslušanja Teodore Krsmanović.

foto: Zorana Jevtić

Kako saznajemo, Zoran Marjanović nije prisustvovao saslušanju.

foto: Zorana Jevtić

09.15 - U Tužilaštvo su prvi stigli advokat Zorana Marjanovića, Veljko Delibašić, i Jelenina sestra Teodora, u pratnji majke i Nenada Šipke iz novosadskog Centra za forenziku i forenzička istraživanja.

foto: Zorana Jevtić

Zoran Marjanović, osumnjičeni za umešanost za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), i dalje je u pritvoru.

Saslušanje osam svedoka

Iako su materijalni dokazi ključni, izjave svedoka ipak bi mogle doprineti u rasvetljavanju pojedinih odnosa u Jeleninom životu, ali i odgonetnuti šta se dešavalo poslednjih sati života pevačice. U krivičnoj prijavi koju je policija podnela protiv Zorana Marjanovića navedeno je samo osam svedoka, ali se očekuje da će tužilaštvo saslušati više osoba. Pretpostavka je da će i odbrana Zorana Marjanovića, ali i pravni tim Jeleninih rođaka, predložiti svoje svedoke.

foto: Dragana Udovičić

U tužilaštvu je počelo saslušanje svedoka, a prva je Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice Jelene. Posle nje izjave bi trebalo da daju Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat Zorana Marjanovića. Neizvesno je, međutim, da li će Marjanovići to i uraditi, jer je njihovo pravo kao privilegovanih svedoka da ne daju izjave pred tužiocem.

foto: Zorana Jevtić

Tužilaštvo planira da sasluša još dva člana porodice Marjanović, Zoranovu majku Zoricu i snahu Milicu, koja se nedavno udala za njegovog brata Miloša. Izjave bi još trebalo da daju kuma porodice Marjanović, Jelenina drugarica i šminkerka, kao i vaspitačica male Jane, koja je videla Jelenu 1. aprila kada je ćerku uzela iz vrtića.

(Kurir.rs/J. Rafailović, J. Spasić/Foto: Zorana Jevtić, Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li je govor tela odao Zorana Marjanovića? Pogledajte kako je ponašao muž ubijene pevačice u intervjuu koji je dao posle sahrane!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...