TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Pokrenuta istraga i zatražen pritvor za uhapšenu direktorku Etnografskog muzeja
Foto: Youtube Printscreen

osumnjičena mirjana meković

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Pokrenuta istraga i zatražen pritvor za uhapšenu direktorku Etnografskog muzeja

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal naložilo je sprovodjenje istrage i zatražilo odredjivanje pritvora vršiteljki dužnosti direktorke Etnografskog muzeja Mirjani Menković, osumnjičenoj da je zloupotrebila službeni položaj prilikom javne nabavke, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da su dokazne radnje preduzete i protiv odgovornog lica preduzetničke radnje "Home art" Željka Markovića, odgovornog lica Omladinske zadruge "Gaudeamus" Ranke Dedović, osnivača Agencije za komunikaciju i odnose sa javnošću "New rey" Predraga Martinovića, osnivača Agencije za kancelarijsko-administrativne usluge "Sebastian MBI" Igora Šebešćena i Ljubinke Terzić.

Marković i Dedović terete se za zloupotrebu službenog položaja, a Martinović i Šebešćen za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica. Ljubinka Terzić je osumnjičena za zloupotrebu u vezi s javnom nabavkom.

Po saslušanju svih osumnjičenih, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je predlog sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se odredi pritvor za Mirjanu Menković.

Policija je u sredu, u sаrаdnji s Tužilаštvom zа orgаnizovаni kriminаl, uhаpsila u Beogradu Mirjanu Menković zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj čime je Muzej oštećen za više od 14 miliona dinara.

Policija sumnja da je ona od avgusta 2014. do nedavno davala naloge službi računovodstva da s računa Muzeja obavlja uplate na račune preduzeća "Home art", "Gaudeamus", "New Rey" i "Sebastian MBI", iako muzej s tim firmama nije imao poslovnu saradnju.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track