(FOTO) DRAGO KAMENJE KRIO ISPOD KAIŠA NA PANTALONAMA: 3,2 kg zlata i srebra zaplenjeno na Gradini
Foto: Carina Srbije

Carinici u akciji

(FOTO) DRAGO KAMENJE KRIO ISPOD KAIŠA NA PANTALONAMA: 3,2 kg zlata i srebra zaplenjeno na Gradini

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Gradina prilikom izlazne kontrole, carinici su zaplenili preko 3,2 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, 76 kamenčića nalik dragom kamenju i oko 70 muških časovnika, čija će ukupna vrednost biti poznata nakon stručne ekspertize, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je, kako se dodaje, otkriven prilikom selektivne kontrole automobila "mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovali 59-godišnji vozač, nemački državljanin turskog porekla i 52-godišnji suvozač, državljanin Turske.

Onu su tokom uobičajene konverzacije sa carinikom, koja je vođena na turskom jeziku, rekli da nemaju ništa da prijave, osim ličnog prtljaga. Međutim, prilikom započete detaljne kontrole automobila, carinik je uočio vidljivu nervozu jednog od putnika, što ga je navelo da najpre detaljno njega pretrese.

Tada je u prostoru ispod kaiša u unutrašnjem delu pantalona, carinik pronašao dve pvc kesice, u kojima je bilo 30 komada zlatnog prstenja i 76 kamenčića, nalik dragom kamenju, različitih oblika, veličina i boje, navodi se u saopštenju.

Daljim pregledom je u prtljažnom prostoru automobila, na različitim mestima, u nekoliko kesa i torbi među ličnim stvarima, pronađeno 68 muških ručnih časovnika i oko tri kilograma srebrnog nakita, ogrlica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka.

Što se pronađenih kamenčića tiče, tek će posle ekspertize biti potvrđeno da li se radi o originalnom dragom kamenju i kolika je njihova vrednost. Prema izjavi prekršioca, reč je o rubinima, safirima i Swarovski kristalima. Pored nakita i satova, privremeno je zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjene robe koju je bilo moguće proceniti odmah, prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, saopštila je Uprava carina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track