ŠARIĆ SE IZNERVIRAO: Ne odlažite mi više suđenje!
Foto: Dado Đilas

ŠVERC KOKAINA Ponovo ga džabe dovodili u sudnicu

ŠARIĆ SE IZNERVIRAO: Ne odlažite mi više suđenje!

Crna Hronika -

Zbog izostanka advokata Marka Kljajevića sudsko veće 18. put odložilo proces Darku Šariću i optuženima za krijumčarenje droge iz Južne Amerike

Specijalni sud juče je ponovo odložio suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc kokaina iz Južne Amerike, i to zbog izostanka i bolesti advokata Marka Kljajevića, branioca optuženog Gorana Sokovića.

Ovo je osamnaesto odlaganje u ponovljenom postupku koji traje od septembra prošle godine, zbog čega se najpre usprotivio zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić. On je naveo da su brojna odlaganja primer zloupotrebe prava, te da idu u korist okrivljenog Šarića, „koji će naposletku zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku biti pušten iz pritvora“.

Na ovo je reagovao optuženi Šarić.

- Izjava tužioca da odlaganja idu meni u korist je smešna. Naprotiv, užasno se nerviram zbog ovoga. Jedva čekam da se preslušaju razgovori i čuje kako su moju imovinu delili Joksoviću - kazao je kratko Šarić, osvrnuvši se i na tužilačkog svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića.

Predsednik veća sudija Siniša Petrović napomenuo je da ni za jedno odlaganje nije odgovoran sud, već da je do svih 18 dolazilo zbog izostanka okrivljenih ili njegovih branilaca.

- Advokat Kljajević je dostavio urednu medicinsku dokumentaciju koju sud mora da prihvati. Veće smatra da razdvajanje postupka protiv Sokovića ne bi bilo svrsishodno u ovom trenutku - kazao je sudija Petrović.

Podsetimo, prvostepenom presudom, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne. Proces protiv njih vodi se po šest spojenih optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009.

Kurir / I. M.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track