ZVANIČNO POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Otkriveno kojim je metalnim predmetom Jelena Marjanović surovo TUČENA DO SMRTI!
Foto: Marina Lopičić, Infografika: Branka Savković

NOVI DETALJI

ZVANIČNO POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Otkriveno kojim je metalnim predmetom Jelena Marjanović surovo TUČENA DO SMRTI!

Crna Hronika -

Jelena Krsmanović Marjanović je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči, a ni 19 meseci nakon ubistva oružje kojim je surovo ubijena nije pronađeno.

Dan ranije Zoran Marjanović je prijavio njen nestanak. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije, sa više udaraca u glavu. Zoran Marjanović je 15. septembra, posle 17 meseci istrage, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu, ali je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu negirao krivicu za zločin.

foto: Filip Plavčić, Privatna Arhiva

- S obzirom na to da je prošlo mnogo vremena, oružje je verovatno uništeno ili je možda i čak neposredno nakon ubistva bačeno u Dunav, koji se nalazi u blizini - objasnio je sagovornik Kurira.

- Odmah po ubistvu Jelene Marjanović, Zoran Marjanović je pao na poligrafu. Tada je odmah trebao da bude uhapšen. Policija i tužilaštvo su napravili grešku što ga nisu tada uhapsili, sad je mnogo teže prikupiti dokaze, poručuje Boro Banjac, jedan od najiskusnijih srpskih policajaca i bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK).

Banjac je, međutim, uveren da policija ima čvrste dokaze protiv Zorana Marjanovića i da će on biti osuđen za ubistvo supruge Jelene, koje se dogodilo 2. aprila 2016. u Borči!

Prema novim detaljima iz istrage, ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu u naselju Borča između 16.47 i 17.10 sati. Jelena je usmrćena sa devet udaraca predmetom koji je imao oštricu.

foto: Marina Lopičić, Infografika: Branka Savković

Obducenti su na osnovu povreda koje je žrtva imala na glavi, a koje nisu mogle biti nanete tupim predmetom, ali ni nožem ili šrafcigerom.

- Neverovatno je da je ubica na terenu kakav je nasip mogao slučajno da nađe predmet sa oštrim vrhom i usmrti Jelenu. Najverovatnije je poneo oružje sa sobom, ubio pevačicu, a potom i organizovao čišćenje tragova - kaže naš izvor.

foto: Marina Lopičić, Infografika: Branka Savković

Advokat porodice ubijene pevačice Nebojša Milosavljević smatra da Zoran Marjanović nije uhapšen bez razloga, ali da bi ipak mogao biti oslobođen. Međutim, Kako kaže, Zoran Marjanović nije bez razloga nije uhapšen, a kakva je vrednost dokaza biće utvrđeno istragaom. On je podsetio izjavu Zoranovog oca koje nakon hapšenja rekao da se plaši da će biti ubijen u Centralnom zakonu.

- U zatvoru je teško nekoga ubiti. A i ko bi imao motiv da ubije Zorana Marjanovića? Motiv bi trebalo da ima neko ko je porodično blizak sa pokojnom pevačicom. Da li on tom izjavom šalje neku poruku? Da li porodica Marjanović zna mnogo više? – naveo je Milosavljević.

foto: Zorana Jevtić

Međutim, novinar Mladen Mijatović potvrdio je da policija ni u jednom, pa ni u ovom slučaju ne hapsi bez valjanih materijalnih dokaza, ali je pitanje da li će oni biti dovoljni za sud.

- Nije utvrđen motiv, a nije pronađeno ni sredstvo izvršenja. Zločin je počinjen metalnom štanglom dužine od 30 do 50 centimetara, sa zadebljanjem na vrhu. Ubica je Jelenu brutalno pretukao tom palicom i naneo joj smrtonosne povrede – rekao je Mijatović, čime je potvrdio današnje pisanje Kurira da je usmrćena metalnom štanglom.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI SNIMAK) NIKAD OBJAVLJEN INTERVJU: Pogledajte kako su Marjanovići pričali dok još nije pronađeno Jelenino telo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja