TUŽILAŠTVO TRAŽI POKRETANJE KRIVIČNOG POSTUPKA: Slučaj učenika koji su tukli drugaricu danas kod sudije
Foto: Printscreen Google Maps, Printscreen

aranđelovac

TUŽILAŠTVO TRAŽI POKRETANJE KRIVIČNOG POSTUPKA: Slučaj učenika koji su tukli drugaricu danas kod sudije

Crna Hronika -

Postupak protiv troje maloletnika koji su tukli i malteretirali drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu sprovešće, u skladu sa zakonom, sudija za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu.

Sudiji će danas Više javno tužilaštvo u Kragujevcu uputiti pregdlog za pokretanje krivičnog postupka prema maloletnim izvršiocima zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje izvršenog na štetu maloletne B.N, rekla je za Tanjug portparol tog tužilaštva Vesna Djorđević.

Ona je ukazala da je shodno zakonu, postupak protiv maloletnih lica hitan i da je iz njega isključena javnost, radi zaštite interesa maloletnika.

Predlog je u izradi i očekuje se da u toku dana bude predat sudiji za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu.

Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu juče je dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N.(16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

O slučaju, koji je izazvao najoštrije osude, obavešteni su MUP i Centar za socijalni rad, a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Novi snimak nasilja iz Aranđelovca! Udaraju ga pesnicama a onda teraju da im ljubi ruke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track