Najnovije vesti

UBLAŽENA KAZNA: Oftamologu iz KBC Zvezdara umesto dve godine u zatvoru godinu dana u kući
Foto: profimedia-0309172395

bez elektronskog nadzora

UBLAŽENA KAZNA: Oftamologu iz KBC Zvezdara umesto dve godine u zatvoru godinu dana u kući

Crna Hronika

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu preinačio je dvogodišnju zatvorsku kaznu oftamologu iz KBC Zvezdara" Milanu Cvetkoviću i pravosnažno mu izrekao kaznu kućnog zatvora od godinu dana bez elektronskog nadzora.

 

Cvetković je osuđen zbog primanja mita od 400 evra, kako bi pacijentu izvršio operaciju katarakte, šsto je inače bio dužan da uradi.

 

Preinačenom presudom Višeg suda u Beogradu bio je osuđen na dvwe godine zatvora zbog krivičnog dela primanje mita.

 

On je, kako se navodi u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, 29. jula 2016. godine primio od oštecenog novcani iznos od 400,oo evra u svojoj kancelariji u Klinici i isti spustio u tašnu koja se nalazila u vitrini pored stola.

 

foto: AP/Giannis Papanikos

Apelacioni sud je zaključio da se činjenica što je Cvetković službeno lice koje je bilo zaposleno u KBC Zvezdara ne može tretirati kao otežavajuća okolnost jer upravo to svojstvo element krivičnog dela, te da ne opravdava izricanje kazne zatvora.

 

Sve olakšavajuće okolnosti koje je cenio i prvostepeni sud - da je priznao izvršenje krivicnog dela, lične i porodicne prilike, korektno držanje pred sudom, kao i njegovo zdravstveno stanje stoje i pravilno su cenjene, smatra Apelacioni sud.

 

Zbog toga je Apelacioni sud ublažio kaznu okrivljenom nalazeći da će se "ovako izrečenom kaznom zatvora u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši krivična dela i ona je u svemu u skladu sa težinom krivičnog dela, stepenom krivice okrivljenog kao učinioca i ostalim okolnostima".

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...