BOGESKI JE UBIO PROVALNIKA, A SADA SE POJAVIO SNIMAK VRIŠTANJA NJEGOVE ŽENE: Molim vas, neko provaljuje u stan, pošaljite nekoga!
Foto: Aleksandar Jovanović

SUĐENJE ZA UBISTVO IZ MAJA 2013. GODINE

BOGESKI JE UBIO PROVALNIKA, A SADA SE POJAVIO SNIMAK VRIŠTANJA NJEGOVE ŽENE: Molim vas, neko provaljuje u stan, pošaljite nekoga!

Crna Hronika -

Saško Bogeski, koji je u maju 2013. u svom stanu u Zmajevačkoj ulici u Žarkovu ubio provalnika Vladimira Manića, juče je pred Višim sudom u Beogradu ostao pri svojoj odbrani da je te noći samo pokušavao da zaštiti svoju porodicu i sebe.

Podsetimo, u završnoj fazi suđenja, pred iznošenje završnih reči uoči presude tužilaštvo je odlučilo da Bogeskog više ne tereti za ubistvo, već prekoračenje nužne odbrane.

- Ostajem pri odbrani koju sam ranije izneo - rekao je juče Bogeski. Na početku suđenja, kako je Kurir pisao, on je detaljno objasnio kako je te večeri sedeo u dnevnoj sobi kada mu je uplašena supruga prišla i rekla da u stanu imaju provalnika.

- Prestrašio sam se. Otišao sam do kuhinje, uzeo nož kako bih zaštitio porodicu i sebe. Dok sam hodao kroz stan, iznenada mi je lice obasjala svetlost telefona ili baterijske lampe. Video sam kako ka mojoj glavi ide nešto oštro. Tada sam počeo da mlatim nožem - ispričao je tada Bogeski kako je došlo do toga da čovaka koji im je ušao u kuću ubije kuhinjskim nožem.

Na sudu su danas kao poslednji dokaz izvedena dva audio snimka poziva njegove supruge Ire, upućena policiji. Na prvom čuje se kako obaveštava policiju da je provalnik u stanu i da hitno pošalju patrolu, dok tokom drugog razgovora moli za pomoć.

- Molim Vas, neko provaljuje u stan, zvala sam vas. Jel šaljete nekoga. Jel treba da nas pobiju sve?- čuje se glas žene.

(Kurir/J.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će otići u zatvor zbog pogibije dvojice muškaraca na auto-putu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja