NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM: Turskim kriminalcima prodavali naša dokumenta, evo koliko su dobili godina robije!
Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

uhapšeni u novom pazaru

NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM: Turskim kriminalcima prodavali naša dokumenta, evo koliko su dobili godina robije!

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je zaključilo sporazum o priznanju krivičnih dela sa Umitom Jardimcijem iz Istanbula, zbog krivičnih dela trgovina i pranje novca na osnovu koga je Jardimciju izrečena kazna zatvora u trajanju od dve godine.

Istovremeno, Jardimciju su oduzeta i dva vozila vredna 40.000 evra i novac u iznosu od 50.000 evra. Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela i sa Nazifom Kahrovićem Novog Pazara za krivično delo falsifikovanje isprave, a sporazumom je Kahorviću izrečena kazna zatvora u trajanju od godinu i po, i trajno mu je oduzet novac u iznosu od 10.000 evra na ime imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog dela. "Tužilaštvo je zaključilo i sporazume o priznanju krivičnog dela sa Vehbom Sadikovićem i Šabanom Hodžićem iz Tutina zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i sa Markom Savićem iz Trstenika zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave u pomaganju, a njima su izrečene uslovne osude", stoji u saopštenju Višeg javnog Tužilaštva u Novom Pazaru koje je potpisao portparol Adnan Baćićanin. Ova afera otkrivena je, inače, pre nekoliko dana kada je objavljeno da je privedeno više matičara iz Sjenice i Tutina koji su turskim kriminalcima omogućili da dobiju falsifikovana dokumenta na osnovu kojih su došli do srpskih pasoša.

Kako je tada objavljeno, Umit Jardimci je osmislio čitav posao, a sumnja se da je na ovaj način izdato oko 300 srpskih pasoša koji su plaćeni od dve do 10.000 evra.

(Kurir.rs/Z. Š./Foto: Profimedia, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track