SVEDOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: On nije imao lično obezbeđenje, nije se osećao ugroženim
Foto: Fonet/Zoran Mra

nastavak suđenja

SVEDOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: On nije imao lično obezbeđenje, nije se osećao ugroženim

Crna Hronika -

Obezbeđenje redakcije Dnevnog telegarafa nije bilo naoružano, a njegov vlasnik Slavko Ćuruvija nije imao lično obezbeđenje, izjavio je danas u Specijalnom sudu Igor Kokot, koji je bio u redakcijskom obezbeđenju.

On je, svedočeći na suđenju optuženima za ubistvo Ćuruvije, rekao i da vlasnik Dnevnog telegrafa nije želeo lično obezbeđenje, kao i da se, kako je rekao, nije osećao ugroženim. Kokot je rekao i da je povremeno neko od članova redakcijskog obezbeđenje vozio Ćuruviju automobilom zbog, kako je naveo, problema s parkiranjem ili zbog umora.

"Kada je krenulo NATO bombardovanje zbog članka u nekom mediju (Politika Ekspres) Ćuruvija je rekao da zbog toga tog članka sada svaki građanin može da ga ubije", rekao je Kokot. On je dodao i da Ćuruvija taj članak nije shvatio kao ličnu pretnju od nekog. Kokot je rekao i da ga je Jovo Ćuruvija (brat Slavka Ćuruvije) pozvao da bude u redakcijskom obezbeđenju Dnevnog telegrafa.

Na pitanja advokata optuženih odgovorio je da je prethodno bio angažovan i u agenciji "Alfa tim" i da je u toj agenciji viđao Milorada Ulemeka Legiju.

Na pitanje predsedavajućeg sudskog veća, sudije Snežane Jovanović, o svom angažovanju u obezbeđenju odgovorio je da je bio u redakcijskom obezbeđenju i da zna šta je lično obezbeđenje. Kokot je naveo i da je bio u ličnom obezbeđenju Čedomira Jovanovića i Zorana Đinđića, ali je na pitanja advokata optuženih kada je to radio samo kratko odgovorio "tokom studentskih šetnji".

Advokati oštećenih i optuženih su u izjavama novinarima ispred zgrade Specijalnog suda dijametralno suprotno ocenili svedočenje Kokota.

Pravni zastupnik dece ubijenog Slavka Ćuruvije, advoka Slobodan Ružić, ocenio je današnje svedočenje kao pokušaj skretanje pažnje sa suštine procesa: "Od početka je bilo jasno da se radi o parekselans političkom ubistvu".

Pravna zastupnica dvojice optuženih Zorana Dobričanin Nikodinović ocenila je to svedočenje kao veoma značajno, napomenuvši da je Kokot danas prvi put svedočio pred sudom, a da je prvi put, i to samo policiji, pre dve godine dao izjavu.

"Sačekaćemo svedočenje ostalih članova obezbeđenja Dnevnog telegrafa pa ću komentarisati sadržinu iskaza", rekla je ona.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Zoran Mra

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track