SPECIJALCI U BEOGRADU: Srbi, Nemci i Holanđani zajedno hapsili krimose
Foto: MUP

Združena vežba policija tri države

SPECIJALCI U BEOGRADU: Srbi, Nemci i Holanđani zajedno hapsili krimose

Crna Hronika -

Tokom vežbe eksperti tri policije prikazali su znanja, iskustva, metode i tehnike koje koriste prilikom visokorizičnih hapšenja osumnjičenih, kako u zatvorenim objektima tako i na javnim površinama

Pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova Službe za specijalne istražne metode, nemačke Savezne kriminalističke službe i Jedinice za specijalna hapšenja Kraljevine Holandije na združenoj vežbi koja je održana u Beogradu prikazali su veštine i sposobnosti u situacijama visokorizičnih hapšenja osumnjičenih za najteža krivična dela.

- Tokom vežbe eksperti tri policije prikazali su znanja, iskustva, metode i tehnike koje koriste prilikom visokorizičnih hapšenja osumnjičenih, kako u zatvorenim objektima tako i na javnim površinama - saopštio je MUP.

Iskustva i znanja stečena tokom ove vežbe doprineće unapređenju rada i efikasnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Odseka za lišenje slobode i privođenja, Službe za specijalne istražne metode. Služba za specijalne istražne metode realizovala je do sada niz strateško-operativnih poseta sa nemačkom Saveznom kriminalističkom službom i Jedinicom za specijalna hapšenja Kraljevine Holandije, tokom kojih je uspostavljena odlična saradnja.

- Združena vežba organizovana je pod pokroviteljstvom Projekta za međunarodnu saradnju u krivičnim stvarima, tužilačka mreža zapadnog Balkana - GIZ - navodi se u saopštenju.

J. I. - MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track