KRVAVA SLAVA Očajna ćerka: Prizor oca kako kolje majku još mi je pred očima
Foto: Privatna Arhiva

Dve godine od jezivog ubistva

KRVAVA SLAVA Očajna ćerka: Prizor oca kako kolje majku još mi je pred očima

Crna Hronika -

Kada je ušao u sobu, imao je čudan pogled, ali sam se ponadala, slava nam je, došao je da se konačno izmirimo. Onda joj je prišao s leđa i ubio je, priča ćerka Olivera Milenović iz sela Varvarin

Otkako je otac zaklao majku na našoj krsnoj slavi Đurđic, slavu više ne slavimo, već taj dan samo obeležavamo uz pravoslavne običaje. Mami obavezno izlazimo na grob i palimo sveću.

Ovim rečima počinje za Kurir svoju ispovest Olivera Milenović (41), ćerka Milice Pavlović, koju je suprug Nebojša pred gostima ubio na proslavi slave pre dve godine u selu Varvarin. Nebojša Pavlović je 24 dana posle stravičnog zločina preminuo u pritvoru od posledica moždanog udara.

Nebojša i Milica Pavlović, foto: Privatna Arhiva

Tukao je celog života

- I danas kad se setim tog dana, jednako mi je teško. Sliku oca kako napada majku nožem i ubija je, pa kreće na moju decu mislim da nikada neću izbaciti iz glave. Tukao ju je celog života, ali ona nije želela da ga prijavi, pošto se stidela. Tek kada je dve godine pre ubistva nasrnuo i na moju decu, brat i ja smo pozvali policiju - kaže Olivera.

Kako navodi, od tada pune dve godine sa ocem nisu razgovarali, a brat Oliver je u međuvremenu izgradio u dvorištu posebnu kuću za majku. Kobnog dana, na Đurđic, Nebojša se pojavio na slavi, a njegova deca su pomislila da je došao da se pomiri s njima.

- Kada je ušao u sobu, imao je čudan pogled, ali sam se ponadala, slava nam je, došao je da se konačno izmirimo. Međutim, otac se pozdravio s ujakom, obišao sto, prišao majci i zaklao je s leđa - priseća se Milenovićeva.

Pre zločina spakovao stvari

PRIPREMIO SE ZA ZATVOR

Pavlović je, po svemu sudeći, planirao krvavi zločin. Naime, kad mu je policija stavila lisice, zatražio je da ga puste da uđe u kuću i uzme torbu sa stvarima. Rekao je da je znao da će u zatvor, pa je pripremio sve što mu je neophodno za odlazak tamo.

Ona navodi da u prvom trenutku nisu ni videli da je nesrećnoj Milici prerezan vrat.

- Pošto je bio kasapin, uradio je to u sekundi. Mama se okrenula i rekla: „Vodite ga odavde, ubode me.“ Samo se naslonila na sudoperu i pala. Tata je nožem krenuo na moju ćerku, ali su ujak i ujna skočili na njega i oteli mu nož. Ujak je ležao preko njega sve dok nije došla policija i uhapsila ga, a moj sin je vrištao na podu jer Hitne pomoći nije bilo - priča Olivera.

Maltretirao i decu

Tek nakon očeve smrti u pritvoru Olivera i njen brat Oliver saznali su da je on teško oboleo.

- Doktori su rekli da su mu bubrezi u potpunosti propali, bio je srčani bolesnik, šećeraš, a stalno je mešao tablete s alkoholom. Navodno, doktorka mu je rekla da će preživeti još samo mesec dana. Možda je zbog toga i ubio majku - priča ožalošćena ćerka.

Miličin brat držao ubicu do dolaska policije, foto: Kurir

Naša sagovornica podseća da je nasilje u porodici trajalo otkako su ona i brat bili deca, ali da su, bez obzira na sve, ocu davali novac za lečenje.

- Mislim da mu je bilo teško jer smo mi uvek bili bliži mami, ona nas je odgajila. On nam ni čokoladu nije kupio, kao ni našoj deci. Ipak, brat mu je slao novac za lekove, a on je sve ostavljao u kafani - seća se Olivera Milenović.

Nisu hteli da ga sahrane

ZAKLELI SE DA GA NIKAD NE VIDE

Olivera ističe da su ona i brat odlučili da nakon hapšenja oca nikad ne posete u zatvoru.

- Zakleli smo se tog dana kad je ubio majku, da nikad u kuću više neće ući. Kad je umro, razmišljali smo da li da platimo dva čoveka da ga sahrane. Ipak, uplašili smo se zbog svoje dece da ne navučemo prokletstvo, pa smo ga sahranili na seoskom groblju. Tamo je odnet iz kapele, u kuću ga nismo unosili. Ni sad ne bih imala šta da mu kažem, a i ne osetim ništa kad mu palim sveću, to radimo radi reda - kaže Olivera Milenović.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track