Najnovije vesti

HAPŠENJE U VLADIČINOM HANU: Omamio devojku, pa je silovao!
Foto: Kurir/T.Stamenković

pružala otpor

HAPŠENJE U VLADIČINOM HANU: Omamio devojku, pa je silovao!

Crna Hronika

VRANJE - Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da je mladić N.S. (24) iz Vladičinog Hana , uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je silovao A.S. (19) iz sela Stubal, prošle nedelje u noći između 14. i 15. novembra.

Prema rečima Danijele Trajković, višeg javnog tužioca sve se dogodilo u selu Suva Morava, kada je osumnjičeni N.S. krenuo da iz Vladičinog Hana otprati kući devetnaestogodišnju devojku.

“Osumnjičeni je prinudio na obljubu oštećenu upotrebom sile u kući svoga prijatelja M.A. u Suvoj Moravi. Kako se navodi u izjavi oštećene, ona je od strane osumnjičenog usled nekog pića dovedena u tu kuću u stanju malaksalosti i nemogućnosti da pruži otpor.

foto: Kurir/T.Stamenković

Prema njenoj izjavi, osumnjičeni joj je navodno u piće sipao neko uspavljujuće sredstvo dok je ona bila odsutna, dok je bila u toaletu.To se sve dešavalo u nekom kafiću u Vladičinom Hanu, a pošto je ona osetila mučninu, izašli su iz kafića, a on je trebalo da je potom odveze kući “, navodi Trajkovićeva i dodaje da N.S. nije devojku odvezao kući, već se na pola puta do kuće zadržao u Suvoj Moravi.

“Nad njom je izvršio obljubu, a ona zbog tog sredstva koje joj je navodno dato, ona je pružala otpor, ali ne u onoj meri da može da se odbrani. Prema osumnjičenom N.S. je određen pritvor u trajanju od mesec dana, stavlja mu se na teret krivično delo silovanje i to u produženom trajanju, jer je dva puta ponovio taj čin”, kaže Trajkovićeva.

Ona napominje da je osumnjičeni saslušan u Tužilaštvu, da je dao svoju odbranu, kao i da je Više javno tužilaštvo dalo predlog za određivanje pritvora, što je sudija Višeg suda u Vranju i prihvatio.Trajkovićeva navodi da će u daljem postupku istrage biti saslušani oštećena, svedoci, sprovešće se i različite vrste veštačenja, da bi osumnjičeno lice moglo dalje da se procesuira.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...