(FOTO) NEVEROVATAN ULOV NA PRELAZU MERDARE: Carinicima rekao da nema šta da prijavi, onda su mu otvorili torbicu i imali šta da vide!
Foto: Foto: Uprava carina Srbije

(FOTO) NEVEROVATAN ULOV NA PRELAZU MERDARE: Carinicima rekao da nema šta da prijavi, onda su mu otvorili torbicu i imali šta da vide!

Crna Hronika -

Carinski službenici su 23. i 24. novembra 2017. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 400 pasti za zube i više od 30 parfema, kao i 17.500 neprijavljenih švajcarskih franaka.

U prepodnevnim časovima 24. novembra 2017. godine na punkt Merdare pristigao je Mercedes švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji Albanac.

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da putnik u džepovima i torbici nosi sumu od nešto više od 29.000 švajcarskih franaka koje nije prijavio, pa mu je vraćen iznos u visinidozvoljenog limita od 10.000 evra, dok je ostatak od 17.575 švajcarskih franaka privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

foto: Foto: Uprava carina Srbije

Dan ranije, 23. novembra 2017. godine, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, carinici su otkrili i zaplenili originalne parfeme i paste za zube ukupne vrednosti više od 300.000 dinara.

Prekršaj je otkriven prilikom redovne kontrole autobusa koji je saobraćao na relaciji Beč-Ub, iako su putnici prethodno izjavili da nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu.

Detaljnim pregledom prtljaga, u dve putne torbe 28-godišnjeg Mitrovčanina pronađeno ječak 400 pasti za zube marke „Sensodyne“, kao i 34 neprijavljena parfema među kojima su najbrojniji bili „Boss“, „Gucci“, „Dior“, „Lacoste“ i „Chanel“.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track