Ubica iz Medveđe umro na putu za bolnicu

Ubica iz Medveđe umro na putu za bolnicu

Crna Hronika -
Dejan Petrović iz Leca kod Medveđe pred detetom ubio svoju bivšu ženu Ljiljanu, pa pucao sebi u glavu

LEKSOVAC - Dejan Petrović iz Leca kod Medveđe, koji je danas pred detetom ubio svoju bivšu ženu Ljiljanu, pa pucao sebi u glavu, umro je na putu do Neurohiruške klinike u Nišu. Lekari Urgentnog centra u Leskovcu, koji su potvrdili smrt, rekli su Beti da su prethodno iz njegovog želuca izvukli litar alkohola.

Dejan je bio bez posla jer je pre godinu dana otupšten iz rudnika "Lece", a Ljiljana je bila profesor književnosti i višegodišnja direktorka Osnovne škole u Lecu. Iza njih je ostalo troje maloletne dece. Tragedija se dogodila oko 12 sati u zajedničkom stanu u Lescu, a Dejan je pucao Ljiljani u glavu iz pištolja koji mu je ona kupila. "Nije nikada pio, ali tog dana je popio litar rakije", kazao je Beti jedan komšija. Bračni par se sporazumno razveo pre dva meseca i Ljiljana se preselila u kuću svojih roditelja na periferiji varošice Medveđa, gde su povremeno boravila njihova dva sina i kćer.

Danas je otišla u Lece da podeli diplome učenicima i da se sa bivšim suprugom dogovori oko podele imovine. Njihove komšije su rekle da su bili "dobar i lep par", ali da poslednjih godina "nešto nije štimalo". Ljiljanin otac Žika Trajković rekao Beti da je, zapravo, suprug Ljiljanu psihički i fizički zlostavljao proteklih pet godina i da je razvod bio neminovan.

"Nastavio je da je uznemirava i posle razvoda, lično i telefonom. Slao je poruke da ne može da živi bez nje i da će ubiti i nju i sebe", ispričao je otac, dodavši da je pre nedelju dana bio u policijskoj stanici u Medveđi i tamošnje šefove upozorio na pretnje. "Obećali su da će pomoći. Ne znam da li su razgovarali sa njim. Sada je kasno", kazao je Žika Trajković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track