KRVAVI OBRAČUN ISPRED KLUBA NANA: Izrešetan prijatelj Vladimira Volkova! Ubica u bekstvu
Foto: Zorana Jevtić

LIKVIDACIJA

KRVAVI OBRAČUN ISPRED KLUBA NANA: Izrešetan prijatelj Vladimira Volkova! Ubica u bekstvu

Crna Hronika -

Aleksandar Savković (27) ubijen je, a Adija I. (29) teško ranjen nakon sukoba dve grupe muškaraca u noćnom klubu na Senjaku

Aleksandar Savković (27) ubijen je juče rano ujutru u vatrenom okršaju ispred poznatog beogradskog kluba „Nana“ u Ulici Koste Glavinića na Senjaku. U pucnjavi je povređen i Adija I. (29), a za napadačem se još uvek traga.

Fudbaler Rada Vladimir Volkov bio je u društvu navijača tog kluba Aleksandra Savkovića (27), a kobne noći otišao je malo pre nego što se ubistvo dogodilo!

foto: Zorana Jevtić

Često izlazili zajedno

Nekadašnji fudbaler Partizana i crnogorski reprezentativac često je bio u društvu Savkovića u noćnim izlascima. Volkov se od prijatelja oprostio preko „Instagrama“.

- Počivaj u miru, buraz naš. Otišao si na bolje mesto - napisao je poznati fudbaler.

Prema saznanjima Kurira, ubijeni Savković član je jedne navijačke grupe, a dosije mu je bio pun različitih krivičnih dela.

foto: PrintScreen

Pucnjava se dogodila u 5.20 časova, a u njoj su učestvovali mladići koji su se prethodno sukobili u klubu.

- U jednom separeu se nalazila grupa mladića. U nekom momentu došlo je do koškanja, pa je nekoliko njih izašlo ispred lokala da se rasprave. Nedugo zatim začuli su se pucnji, a dvojica njih ostala su da leže na asfaltu. Onaj koji je pucao je pobegao, kao i svi ostali koji su bili ispred kluba u tom trenutku. Kada je policija ušla u lokal, u njemu se krio Stevan I., koji je bio žestoko pretučen - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Očevici su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je nakon nekoliko minuta stigla u Koste Glavinića.

Hapšen više puta

- Ranjeni su odmah prevezeni u Urgentni centar, ali je Savković ubrzo podlegao povredama. Adija I. je zbrinut i nalazi se u stabilnom stanju. Kod obojice su konstatovane rane na trbuhu i grudnom košu, a Adiji je povređena i glava - naveo je naš sagovornik.

Nakon pucnjave u klub je upala interventna jedinica, koja je pretresla goste.

- Gosti lokala ostali su tamo skoro četiri sata. Policajci su ih držali unutra, razgovarali s njima i pokušavali da odgonetnu šta se dogodilo. Istovremeno, jake policijske snage blokirale su ceo Senjak u potrazi za napadačem, ali on nije uhapšen. Operativci su preuzeli snimke nadzornih kamera, pa se veruje da će on brzo biti uhapšen - dodao je izvor Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Savković je imao kriminalni dosije, a motivi ubistva još nisu poznati.

- On je hapšen zbog ubistva u pokušaju, droge, nošenja oružja, nasilničkog ponašanja i razbojništva. Adija I. takođe je ranije privođen zbog droge i nasilničkog ponašanja - kaže naš sagovornik.

Jelena Ivić - Foto: Zorana Jevtić, PrintScreen

foto: Privatna arhiva

Sve počelo od „Nane“

PRVO MAFIJAŠKO UBISTVO

Andrija Lakonić ubijen je 1990. godine ispred kluba „Nana“ i ovo ubistvo smatra se prvom mafijaškom likvidacijom, koja je pokrenula krvave devedesete. Kao izvršilac ubistva navodio se Veselin Vukotić. On je te večeri bio u društvu Darka Ašanina, a navodno je nakon svađe s Lakonićem ispalio hice. Već sledeće noći pobegao je iz zemlje. Ašanin je oslobođen optužbi da je učestvovao u likvidaciji, a slučaj će ostati upamćen po hapšenju inspektora Miroslava Bižića zbog sumnje da je sakrio pištolj kojim je Lakonić ubijen.

SAVKOVIĆEV DOSIJE

Pokušaj ubistva

Trgovina drogom

Neovlašćeno posedovanje oružja

Nasilničko ponašanje

Razbojništvo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Snimak napada bombom na kuću poznatog Kragujevčanina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track