STRAVIČNE ISPOVESTI POLICAJACA IZ SREMSKE MITROVICE NAD KOJIMA SE GRUPA MLADIĆA IŽIVLJAVALA: Sekli su nas noževima, tukli flašama i stolicama i na kraju pucali u nas!
Foto: Nebojša Mandić

IZ BOLNIČKE POSTELJE

STRAVIČNE ISPOVESTI POLICAJACA IZ SREMSKE MITROVICE NAD KOJIMA SE GRUPA MLADIĆA IŽIVLJAVALA: Sekli su nas noževima, tukli flašama i stolicama i na kraju pucali u nas!

Crna Hronika -

SREMSKA MITROVICA - Isečeni, upucani policajci Vladimir Nedeljković (33) i Miroslav Manjoš (33) iz bolničke postelje na mitrovačkoj hirurgiji gde su smešteni, nakon što ih je grupa mladića brutalno pretukla, ispričali su detalje krvavog sukoba.

Povređeni policajci u pucnjavi koja se pre nedelju dana dogodila u kafeu "Palata" u Sremskoj Mitrovici i dalje su na Odeljenju hirurgije mitrovačke Opšte bolnice i osećaju se dobro, a kako kažu fizičke rane im zarastaju, ali da se sa onim psihičkim i dalje bore.

"Napali su nas s namerom da nas ubiju. Tukli su nas flašama, stolicama, sekli noževima i na kraju su pucali u nas. Imam dva opiljka od zrna u glavi na dubini od oko tri milimetra i lekari još većaju šta da rade. Toliko su nas masakrirali da su morali da me reanimiraju", priseća se Nedeljković dok radi toka istrage neke detalje strogo čuva.

foto: Damir Dervišagić/Ilustracija

Njemu su potiljak, vrat, uši i celo lice isečeni udarcima flašama, nožem mu je probodena leva šaka, a napadači su se na njemu iživljavali i dok je bio u nesvesti.

Sedeli su na njemu i udarali ga stalkom za kišobran i stolicama, a na kraju su ispalili i metak koji ga je na sreću promašio, ali je rikošetirao i zrno koje se raspalo pogodilo ga je u glavu, a jednu devojku je ranilo.

Kako prenose beogradski mediji, Nedeljković je odranije poznavao napadače jer je duže vreme radio na istragama njihovih krivičnih dela. U hapšenju nekih od njih i sam je učestvovao.

"Ne želim da iznosim detalje. Sve će to istraga utvrditi i uzdam se u profesionalnost kolega. Istina je da su nam napadači poznati od ranije i da pripadaju jednoj kriminalnoj grupi sa čijim radom je policija dobro upoznata. Iskreno se nadam da će im ovo biti poslednji put da čine ovakva zlodela. Ako im sada ne stanemo na put, ja ću skinuti uniformu i odseliti se iz zemlje ", kaže revoltirano policajac Nedeljković.

Njegov kolega Miroslav Manjoš (33) koji radi kao zatvorski čuvar zahvalan je lekarima na izuzetnoj profesionalnosti i umeću jer su uspeli da mu spasu uvo koje mu je odsečeno prilikom napada.

"Lekari su mi spasli uvo i za dan ili dva treba da me prebace na Odeljenje ORL pa ćemo videti šta će biti dalje. Sluh mi se povratio, ali još ne znam u kom procentu jer je sve zašiveno i otečeno. Najkritičniji je bio ubod nožem. Imam ranu duboku 15 centimetara kod bubrega i lekari kažu da sam dobro prošao jer su mi zabili nož i rotirali ga u neposrednoj blizini jedne od glavnih aorti. Kažu da su nju pogodili, iskrvario bih za par minuta", rekao je Manjoš uz napomenu da o brojnim posekotinama od flaša i skakanja po glavi i celom telu ne vredi ni govoriti.

U ovom incidentu povređene su još dve devojke koje je okrznuo rikošet i koje su nakon ukazane prve pomoći puštene na kućno lečenje.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Kako prenose beogradski mediji, ova grupa je niže pozicionirana u kriminalnom miljeu, a hapšeni su zbog raznih krivičnih dela - od nasilničkih i krvnih delikata, preko falsifikovanja novca do teških krađa i dilovanja narkoticima.

"Jedan od napadača je baš taj vikend pušten iz zatvora uslovno. Za njima se intenzivno traga i, budući da ih poznajemo odranije, nadamo se da ćemo ih brzo uhapsiti i da će dobiti zaslužene kazne koje će ih na duže vreme skloniti sa ulica. Pretpostavljamo da je motiv za napad bila činjenica da je Nedeljković radio na njihovom razotkrivanju i privođenju pravdi zbog raznih kriminalnih dela, a da je Manjoš tu, nažalost, ispao kolateralna šteta", govori izvor upućen u detalje istrage.

Podsetimo, policajci su napadnuti dok nisu bili na dužnosti, a zbog tog incidenta uhapšen je M. V. kome je tužilac koji je ovo delo kvalifikovao kao teško ubistvo u pokušaju odredio pritvor. Policija intenzivno traga za još minimum pet osoba osumnjičenih da su učestvovali u brutalnom napadu na Nedeljkovića i Manjoša.

(Kurir.rs/Blic/Z.Č, B.B./Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track