Najnovije vesti

SUDSKI VEŠTACI NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Ubica prvo pucao sa desne strane, pa sa leve
Foto: Fonet

nastavak suđenja

SUDSKI VEŠTACI NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Ubica prvo pucao sa desne strane, pa sa leve

Crna Hronika
15:10h

Suđenje optuženima za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije pre više od 18 godina u Beogradu, nastavilo se danas u Specijalnom sudu svedočenjem sudskih veštaka Zorana Stankovića i Milana Kunjadića. Balističar Kunjadić je rekao da je veštačenjem utvrđeno da je u Ćuruviju ispaljen rafal iz jednog oružja, automatskog pištolja "škorpion".

Dodao je da je ubica u Ćuruviju prvo pucao s desne strane, sa udaljenosti do metar i po, a potom i s leve strane s manje udaljenosti.

Veštak sudske medicine Stanković je rekao da je decembra 2014. godine, radi veštačenja povreda, pregledao Branku Prpu, koja je s Ćuruvijom bila u vreme ubistva.

On je naveo da taj pregled obavio na poziv i u prostorijama tužilaštva, i da je utvrdio da Prpa na glavi ima ožiljak koje je nastao od udarca drškom pištolja ili drugog predmeta slične širine.

Stanković je, odgovarajući na pitanje sudije Snežane Jovanović, rekao da bi osoba koja je pucala mogla drškom pištolja da udari Prpu u glavu.

Pravna zastupnica dvojice optuženih, Zora Dobričani Nikodinović izrazila je nezadovoljstvo što odbrana nije prisustvovala tom pregleda Prpe, odnosno veštačenju povreda. Ona je rekla da je nije pozvalo tužilaštvo čime je povređeno pravo optuženih na odbranu.

Radnik redakcijskog obezbeđenja "Dnevnog telegrafa" Nenad Kokot je danas u svedočenju rekao, kao i ostali u obezbeđenju, da je obezbeđivao samo redakciju a ne i Ćuruviju. Kokot je naveo da 11. aprila 1999. godine nije bio u smeni i da misli da je tog dana, od osam do 20 sati radio Neša Radović. Sudsko veće je odlučilo da se suđenja nastavi 17. januara i da kao svedoka pozove Radovića.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...