UBICA AGENTA BIA 8 GODINA NA SLOBODI: Porodica Branka Glušice traži pravdu!
Foto: PrintScreen, Privatna arhiva

ZLOČIN

UBICA AGENTA BIA 8 GODINA NA SLOBODI: Porodica Branka Glušice traži pravdu!

Crna Hronika -

Ćerke Tijana i Jelena ne odustaju i još se nadaju da će ubica njihovog oca ipak biti uhapšen

Dugogodišnji operativac BIA Branko Glušica (55) iz Novog Sada ubijen je 24. decembra 2009. godine oko 21 sat u Ulici Vatroslava Jagića u novosadskom naselju Telep.

Osam godina prošlo je od ovog zločina, a policija ni za korak nije bliže hladnokrvnom ubici. Osim atentatora, nepoznat je i motiv likvidacije bivšeg radnika BIA.

Ćerke Tijana i Jelena ne odustaju od traženja ubice svoga oca. Brankova supruga je od tuge preminula posle tri godine, kao i njegova majka, ne saznajući ko ga je ubio. Kažu da se njegov stari otac bori da dočeka da čuje ko je i zašto likvidirao u sačekuši njegovog sina, a da li će dočekati?

foto: PrintScreen, Privatna arhiva

Majka i žena umrle

- Jedino što se novo desilo ove godine je da nas je novosadsko tužilaštvo u martu pozvalo kako bi podiglo optužnicu protiv N. N. osoba. To nam je u martu dalo neku nadu. Sve dok nismo otišli u tužilaštvo i saznali da policija nije dostavila kompletan predmet tužiocu, razočarali smo se. Gde je ta dokumentacija? I ko je svih ovih godina držao u fioci ovaj predmet? Nakon naših nekoliko pismenih i usmenih obraćanja tužiocu, nakon što smo dale izjave, ništa se nije promenilo - kažu Brankove ćerke Tijana i Jelena.

Na naša pitanja poslata novosadskom Višem javnom tužilaštvu u vezi sa ovim predmetom nismo dobili odgovor.

Kupio poklon unuku

Branko Glušica je izrešetan na Badnje veče uoči katoličkog Božića, koji je slavila njegova supruga. Malo pre 21 sat napustio je porodičnu večeru, koja je tek počela, da bi otišao da kupi baterije za igračku koju je na Badnji dan poklonio unuku. Njegovo okrvavljeno telo, nagnuto nad volan crvenog „juga“, ugledali su prolaznici na oko 500 metara od kuće u kojoj je stanovao. Bilo im je čudno što se automobil, iako je motor upaljen, duže od pola sata ne pomera s parkinga. Napadač je očigledno prišao automobilu i kroz prozor sa strane suvozača ispalio devet metaka u glavu i grudi Branku, posle čega je pobegao. Na mestu suvozača ostali su igračka, pakovanje baterija i fiskalni račun.

Godinama ista pitanja

ZAR JOŠ NEMA POMAKA?

- Ni dan-danas ne znamo ko nam je ubio oca i zašto. Nije nam jasno zbog čega se ćuti. Ko to prikriva? Ne može niko da nas ubedi da u današnje vreme, kada je i tehnologija napredovala, ne može da se sazna ko je ubica mog oca. Boli, i to mnogo boli. Nikada se nećemo pomiriti s tim, niti odustati od traženja istine, sve dok ne saznamo ko nam je ubio oca i zbog čega. A taj ko ga je ubio mirno šeta, a možda i komunicira s nama - rekle su Tijana i Jelena za Kurir prošle godine i od tada se ništa nije promenilo.

Slađana Stojanović - Foto: PrintScreen; Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! VLADA SRBIJE JEDVA DOBILA TROJKU!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track