AKCIJA NA GRADINI: Zadržan tovar metraže, pidžama i insekticida vredan 4 miliona
Foto: Uprava carine

Carina Srbije

AKCIJA NA GRADINI: Zadržan tovar metraže, pidžama i insekticida vredan 4 miliona

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinski službenici su na ulazu graničnog prelaza Gradina, zadržali tovar sa raznovrsnom robom čija je ukupna vrednost procenjena na više od četiri miliona dinara, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven 24. decembra kada se za carinsku kontrolu prijavio 44-godišnji Vrbašanin koji je vozio kamion novopazarskih registarskih oznaka.

Vozač je prijavio 400 kilograma metraže u rolnama sa motivima fudbalskih klubova Barselona, Mančester junajted i likovima iz crtanih filmova kao i pidžame za koje se nakon detaljnog pregleda ustanovilo da povređuju pravo intelektualne svojine.

U toku pregleda pronađeno je i neprijavljenih 745 kilograma metalnih ručki i šarki, PVC kesa i drugih delova za PVC stolariju, kao i 300 kompleta trenerki i dukserica za koje se sumnja da su kopije poznatog brenda.

Carinici su u toku pregleda otkrili i da se u kamionu, umesto prijavljene boje za tekstil, nalazi 640 litara herbicida i insekticida. Pored spornog tovara zadržan je i kamion sa prikolicom pošto vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KO RADI TAJ I GREŠI! EVO, U STVARI, KAKO IZGLEDA KADA MI PRAVIMO PROGRAM! Spremite se za smeh do suza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track